Cipriota Androula Vassiliou, propusă oficial pentru postul de comisar european pentru sănătate

Cipriota Androula Vassiliou a fost propusă oficial pentru a deveni comisar european pentru sănătate, post în care urmează să îi succeadă compatriotului său Markos Kyprianou, care a demisionat joi în urma numirii sale ca ministru de externe, a anunţat vineri executivul comunitar.

Androula Vassiliou /64 ani/ este soţia fostului preşedinte Giorgios Vassiliou /1988-1993/, care a negociat aderarea Ciprului la Uniunea Europeană.

Mandatul dnei Vassiliou, a cărei candidatură trebuie validată de Parlamentul European, se va încheia odată cu cel al Comisiei conduse de José Manuel Barroso, în toamna lui 2009.

De profesie jurist, Androula Vassiliou a fost aleasă deputat în Camera Reprezentanţilor din Cipru, pentru două mandate de 5 ani, între 1996 şi 2006. În perioada 2001-2006 a fost vicepreşedinte al Partidului European Liberal Democrat şi Reformist.

Potrivit France Presse, un alt membru al Comisiei Barroso ar putea părăsi în curând postul de la Bruxelles. Italianul Franco Frattini, vicepreşedinte al Comisiei şi comisar pentru justiţie, libertate şi securitate, ar putea să anunţe, cel târziu la 10 martie, că se va prezenta la alegerile legislative din aprilie din ţara sa, decizie care îl va obliga să demisioneze din echipa Barosso.ROMPRES

Adauga un comentariu

*