Vesti bune de la Amurco: 605 bacauani vor avea in continuare de lucru

SC Amurco a anuntat ca a renuntat la planul de concediere colectiva a 605 salariati, plan anuntat la inceputul acestei luni. Din cate ne-a informat directorul executiv al societatii, ing. Laurentiu Hotea, negocierile dintre patronatul fabricilor de ingrasaminte chimice si Guvern s-a incheiat favorabil pentru producatori: „Facilitatile ce ne vor fi acordate vor fi incluse intr-un plan mai larg de sustinere a agriculturii. Inca nu stiu exact ce contine acest plan, dar Guvernul a promis ca vom fi sprijiniti sa rezolvam problemele ridicate de pretul foarte mare al gazului metan importat din Rusia si a cresterii de pret a gazului din productia interna. Asa ca ne-am apucat din nou de treaba”. La repornirea instalatiei de uree, Amurco a avut insa surpriza neplacuta a unor perioade in care gazul metan ii era livrat la o presiune scazuta. Cauza ar fi si redeschiderea termo-centralei de la Borzesti, un mare consumator de gaze. Cum-necum, cei 605 salariati amenintati cu disponibilizarea vor munci in continuare si vor duce o paine acasa pentru familiile lor.
O alta veste buna de la Amurco este modernizarea circuitului de pornire a productiei. Lucrarile au fost terminate, ba chiar inainte cu o luna fata de termenul la care s-a angajat societatea. La repornirile ciclului de productie, cantitatea de poluant (in principal amoniac) aruncat in atmosfera Bacaului crestea considerabil, iar locuitorii orasului sesizau foarte usor asta. Insa numai pana acum, cand problema practic a disparut. „Modernizarea instalatiilor de la Amurco va continua, pana cand problema emisiilor poluante va fi nesemnificativa. In octombrie anul acesta sper sa va putem da din nou vesti bune”, a mai spus Laurentiu Hotea.

Peter KELMANN

Comentarii

  1. COMUNISTUL a zis:

    DECI A FOST VRAJALA LUI STAVARACHE CA INCHIDE DEFINITIV AMURCO!!!! SI MINCIUNA ALORA NESIMTITI DE LA PROTECTIA MEDIULUI!!!! VAI DE CAPUL VOSTRU IN ASA HAL ATI AJUNS SA MINTITI CA NISTE ORDINARI DE DOI BANI ?????

Adauga un comentariu

*