Istoria Uniunii Europene – materie de studiu în ÅŸcolile europene

Istoria Uniunii Europene, ar putea deveni materie obligatorie pentru in ÅŸcolile din statele membre ale Uniunii Europene.

In acest sens, Comisia pentru Cultura a Parlamentului European a aprobat joi, cu majoritate de voturi, amendamentul depus de europarlamentarul roman Mihaela Popa. Amendamentul in cauza devine astfel parte din proiectul de raport privind Agenda Culturala Europeana intr-o lume globalizata, elaborat de către europarlamentarul PPE-DE Vasco Graca-Moura.

Mihaela Popa a cerut prin acest amendament ca istoria Uniunii Europene sa fie introdusa in programa ÅŸcolara din toate statele membre, astfel incat tinerii sa cunoască etapele formarii si dezvoltării Uniunii. „Pentru a cunoaÅŸte cultura unui stat, fiecare din noi trebuie sa cunoască istoria statului respectiv.

Făcând o paralela cu Uniunea Europeana, pentru a cunoaÅŸte si înÅ£elege cultura europeana intr-o lume globalizata, este necesara invatarea istoriei construcÅ£iei europene” considera Mihaela Popa. Raportul lui Graca Moura – O Agenda Culturala Europeana intr-o lume globalizata – va fi supus votului in plenul Parlamentului European in sesiunea de la Strasbourg din luna aprilie.

Adauga un comentariu

*