Sexul la birou creste productivitatea

xxx.jpgConform unui studiu norvegian, publicat de revista online „Dagens Naeringsliv”, flirtul la serviciu produce mai multa energie pozitiva si mareste capacitatea profesionala a angajatilor. Legaturile amoroase cu colegii de birou cresc semnificativ randamentul acestora la lucru.
Una dintre explicatii este ca, daca doi colegi de birou sunt indragostiti unul de celalalt, acestia lucreaza mai cu spor si raman de bunavoie peste orele de program, ceea ce este in beneficiul companiei care i-a angajat. Studiul, realizat de sexologul norvegian Elsa Aalmas, a fost realizat pe un esantion de 480 de persoane cu varste cuprinse intre 25 si 55 de ani. Astfel, una din cinci persoane au recunoscut ca au avut cel putin o relatie amoroasa cu un coleg de serviciu, in timp ce un cuplu din zece s-a format la locul de munca. „Flirtul si intretinerea de relatii sexuale cu un coleg de birou sunt extrem de benefice, atat pentru formarea profesionala a persoanei respective, cat si pentru firma. Angajatii implicati in astfel de relatii devin mai profesionisti si se elimina eterna problema a rivalitatii cu ceilalti angajati. Sunt mult mai productivi si formeaza, intr-adevar, o echipa, sustinandu-se unii pe ceilalti”, explica Aalmas.

Isi iau de lucru si acasa

Studiul norvegian a scos la iveala ca 65% dintre femeile implicate in legaturi amoroase la serviciu au devenit mai productive, facand ore suplimentare la birou si chiar luandu-si de lucru acasa pentru a pastra o legatura cat mai apropiata cu partenerul de viata, in acelasi timp coleg de munca. Unul din sapte participanti la studiu au marturisit ca au refuzat sa-si schimbe locul de munca, in ciuda beneficiilor care li se ofereau, doar pentru a fi alaturi de persoana iubita, in aceeasi companie. Peste jumatate dintre participantii la studiu au dezvaluit ca au avut o legatura amoroasa cu un coleg aflat pe o pozitie ierarhica superioara, 20% cu colegi aflati pe acelasi nivel ierarhic, iar 15% cu un subaltern. 35% dintre barbati si-au cunoscut partenera de viata la birou, iar 43% sustin ca legaturile amoroase cu colegele de munca le-a crescut nivelul de trai.
cancan

Adauga un comentariu

*