Salariile personalului medical vor fi majorate cu 11,3%

Salariile de bază ale personalului din domeniul sănătăţii vor fi majorate, în două etape, cu 6% în aprilie 2008 şi cu 5% în octombrie 2008, a anunţat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la finalul şedinţei de guvern.

Pentru personalul TESA din sistemul sanitar, salariile vor creşte în acest an cu 10% pentru salariaţii cu studii superioare, respectiv cu 15% pentru personalul cu studii superioare de scurtă durată, postliceale şi pentru personalul cu studii medii.

„Aceste majorări au fost decise astfel încât să asigurăm corelarea cu celelalte categorii salariale din sistem, în vederea corelării cu celelalte categorii salariale din sistem” a afirmat minsitrul Nicolăescu.

„Pentru asigurarea stabilităţii am acordat încă o primă de stabilitate, care va fi dimensionată la nivelul salariului minim pentru fiecare specialitate în parte”, a adăugat Eugen Nicolăescu.
ÃŽn funcÅ£ie de anii de muncă, prima de stabilitate va fi curpinsă între următoarele limite, la salariul minim pe funcÅ£ie:medic primar: 1.300 – 1.500 lei; medic specialist: 1.200 – 1.430 lei; medic rezident (an VI – VII) – 1.407 lei; medic rezident anul I – 970 lei; asistent medical principal (studii superioare) – 750 – 800 lei; asistent medical principal (studii postlicceale) – 630 – 700 lei.

„Åži personalul contractual de specialitate medico-sanitar ÅŸi auxiliar sanitar din sectorul sanitar va primi, de 1 ianuarie 2008, un spor de prevenÅ£ie 11%, calculat la salariul de bază, pentru a realiza efectiv prevenÅ£ie ÅŸi profilaxia prevăzute în legea reformei”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

De asemenea, în perioada mai – septembrie 2008, personalul din sistemul sanitar mai poate beneficia de o creÅŸtere salarială ca urmare a evaluării performanÅ£elor profesionale individuale realizate în anul precedent.

„Am făcut ÅŸi o nouă ierarhizare a principalelor funcÅ£ii din sistemul sanitar” a mai anunÅ£at ministrul Nicolăescu.
În acest mod, un medic primar va fi apreciat cu un salariu minim cuprins între 1.300 – 1.500 lei faţă de 930 cât era la 31.12 2007, sub nivelul unui medic rezident.
Salariul minim al unui asistent medical cu studii superioare se apropie de cel al unui medic, absolvent de facultate şi care nu a intrat la rezidenţiat, respectiv 750 – 800 lei.

Adauga un comentariu

*