PSD vrea moţiune de cenzură, din nou

Partidul Social Democrat va decide, la reuniunea grupurilor parlamentare ce va avea loc la începutul săptămânii viitoare, în legătură cu depunerea unei moţiuni simple la Senat, în legătură cu evoluţia preţurilor şi scumpirea vieţii românilor, informează un comunicat de presă remis AMOS News.

Anunţul a fost făcut, marţi, la Turnu Măgurele, în cadrul întâlnirii conducerii PSD cu reprezentanţii judeţelor care fac parte din regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia (Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi).

Întânirea a avut drept scop un dialog intern destinat pregătirii alegerilor locale şi Consiliului Naţional PSD.

La reuniune au fost prezenţi preşedintele PSD Mircea Geoană, secretarul general Titus Corlăţean, preşedintele Consiliului Naţional Dan Mircea Popescu, vicepreşedinţii Liviu Dragnea, Constantin Niţă, Dan Nica, Ilie Sârbu şi Marian Sârbu, preşedintele TSD Nicolae Bănicioiu, dar şi parlamentari din cele 7 judeţe ale regiunii.

Liderul social-democrat a criticat lipsa de reacţie a Guvernului faţă de criza economico-socială ce se prefigurează.

Prin urmare, PSD va cere Guvernului să prezinte măsurile pe care le va lua pentru diminuarea efectelor crizei economice asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor. Mircea Geoană şi-a exprimat îngrijorarea faţă de “eşecurile politicilor economice, fiscale şi sociale ale puterii de dreapta” care au adus România într-un “punct critic”.

În opinia sa, avalanşa scumpirilor preţurilor la bunuri şi servicii esenţiale, sufocarea investiţiilor, cele patru căderi ale bursei din aceast an sau problemele ridicate de importatorii de medicamente constituie semne serioase de criză. În ceea ce priveşte iminenta criză a medicamentelor, liderul PSD a solicitat rezolvarea de urgenţă a acestei situaţii, care poate pune în pericol viaţa a milioane de români.

În context, Mircea Geoană a reamintit şi prognozele Comisiei Europene, potrivit cărora, în lipsa unei modificări de strategie din partea guvernului român, deficitul bugetar va ajunge în acest an la 3,2% şi la 3,9% în 2009.

Preşedintele PSD a făcut din nou apel la factorii responsabili şi de decizie pentru elaborarea unui plan de criză, care să scoată România din impas.

Adauga un comentariu

*