Primarii municipiilor vor da Guvernul în judecată

Vineri la Braşov, în cadrul întâlnirii Asociaţiei Municipiilor din România primarii vor analiza posibilitatea de a da Guvernul în judecată, transmite corespondentul AMOS News.

Primarul Gheorghe Nichita va participa vineri, la Brasov, la intalnirea Asociatiei Municipiilor din Romania unde se va analiza posibilitatea de a da in judecata Guvernul. Această decizie vine în urma prevederilor Codului Fiscal, intrate în vigoare de la 1 ianuarie 2008, prin care veniturile din impozitul pe tranzacţiile imobliare nu se mai intorc la bugetele locale, ci revin Bugetului de Stat.

„Asistăm la o încalcare a principiilor autonomiei ÅŸi descentralizării administrative. Dacă la început s-a spus că sursele de finanÅ£are vor fi date catre municipalităţi, către cetăţeni, actualul Guvern ne ia banii ÅŸi-i foloseÅŸte la nivel naÅ£ional, în felul acesta acoperindu-ÅŸi găurile pe care le-a creat. Sper ca vineri, după acest comitet director extraordinar, să găsim forma juridica de atac cea mai potrivită pentru a apara bugetele locale. ÃŽn felul acesta, ne vom putea apăra proiectele începute, banii care trebuie să revină la nivelul fiecărui cetăţean să rămâna în municipiu ÅŸi nu să fie distribuit în funcÅ£ie de dorinÅ£ele Guvernului de dreapta” a declarat primarul IaÅŸului, Gheorghe Nichita.

Adauga un comentariu

*