Condamnările în cazul „Tanacu” însumează 28 de ani de închisoare

InstanÅ£a Supremă a respins marÅ£i seară recursul Parchetului în cazul „Tanacu”.

Fostul preot Daniel Corogeanu a primit 7 ani de închisoare, maica stareţă de la mănăstirea Tanacu va sta 6 ani în spatele gratiilor şi celelalte 3 măicuţe câte 5 ani. Cei cinci sunt acuzaţi că au provocat moartea unei tinere maici, în iunie 2005.

Daniel Corogeanu a fost condamnat de Tribunalul din Vaslui la 14 ani de închisoare, iar cele patru măicuţe au primit pedepse cuprinse între 5 şi 8 ani. Corogeanu a făcut însă apel, iar Curtea Alba Iulia i-a înjumătăţit pedeapsa, condamnându-l la 7 ani de închisoare. Şi pedeapsa primită de maica stareţă a mănăstirii a fost redusă de la 8 la 6 ani, în timp ce pedepsele celorlalte trei măicuţe au rămas neschimbate, respectiv 5 ani.

În iunie 2005, timp de trei zile, ei au supus-o pe măicuţă Irina Cornici unui ritual de exorcizare, la Mănăstirea Sfânta Treime din Tanacu. Aceasta a fost legată cu lanţuri pe o cruce de lemn, fără apă şi fără mâncare. Trei zile mai târziu, Irinca Cornici a murit.

Preotul Corogeanu a susţinut că a apelat la această metodă pentru a scoate duhul rău din trupul fetei. Atât el, cât şi măicuţele au fost acuzaţi de privare de libertate urmată de moartea victimei. Ulterior, preotul Corogeanu şi călugăriţele au fost excluşi din viaţa monahală.

Adauga un comentariu

*