Cristian Cioacă mai are de aşteptat o zi

Poliţistul Cristian Cioacă mai are de aşteptat o zi până când Curtea de Apel Braşov va lua în discuţie cererea de eliberare sub control judiciar, depusă de avocatul său Florentin Sorescu, vineri, 25 ianuarie, transmite corespondentul AMOS News.

Discutarea solicitării era programată pentru astăzi, dar Curtea de Apel Braşov a dat în acest caz un nou termen de amânare, pentru marţi, la ora 13.00, deoarece dosarul poliţistului nu a fost trimis la Braşov de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Reprezentanţii Înaltei Curţi au justificat întârzierea prin faptul că judecătorul de caz se află într-o şedinţă în care are de judecat 98 de dosare şi este aşteptat să-şi dea avizul, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, judecătorul Mădălina Buta.
Poliţistul Cristian Cioacă a fost adus, luni, încătuşat, în jurul orei 11.00, la Curtea de Apel Braşov. Judecătorii au anunţat că şedinţa va fi publică, Cioacă fiind dus în sala de judecată, unde a avut de aşteptat aproape două ore venirea magistraţilor. A fost păzit în permanenţă de poliţişti, dar I-au fost scose cătuşele de la mâini în acest interval de timp. După ce Curtea a anunţat amânarea cu o zi a şedinţei, poliţistul a fost dus înapoi în arestul IPJ Braşov.
Poliţistul Cristian Cioacă a fost arestat, joi, 24 ianuarie, la ora 17.20, fiind ridicat din biroul său şi dus în arestul IPJ Braşov. Poliţistul Cristian Cioacă a fost suspendat din funcţie, iar dacă după cele 29 de zile de arest, dacă nu se va decide prelungirea măsurii preventive, Cioacă va reveni la dispoziţia IPJ Braşov.
ÃŽnalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie a decis, pe 24 ianuarie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Cristian Cioacă în dosarul în care este acuzat de accesarea fără drept a adresei de e-mail soÅ£iei sale, avocata Elodia Ghinescu. Avocatul apărării său a depus o cerere de eliberare sub control judiciar a poliÅ£istului ÅŸi e convins că sunt ÅŸanse mari ca Cioacă să fie eliberat. „Cristian Cioacă va fi pus în libertate, fiindcă măsura arestării preventive a fost luată la presiunea mass-media. Procurorul a solicitat arestarea preventivă a clientului meu pentru a-l putea supune unor presiuni psihice suplimentare. Dar o să vedeÅ£i că va fi eliberat în curând ÅŸi vorbim atunci”, declara, sâmbătă, Florentin Sorescu.

Adauga un comentariu

*