Porturile maritime şi Canalul Dunăre-Marea Neagră închise

Porturile maritime Constanţa nord şi sud, Midia, Mangalia şi Canalul Dunăre Marea Neagră au fost închise, miercuri dimineaţă, din cauza vântului puternic

Directorul Căpităniei Zonale Constanţa, Alexandru Mezei, a declarat pentru ROMPRES că furtuna care s-a declanşat încă din cursul nopţii de marţi spre miercuri pe litoralul românesc, cu vânt puternic, în rafale atingând viteze de până la 50-60 de kilometri pe oră la ţărm şi peste 60 de kilometri pe oră în larg, a provocat valuri înalte de 6-7 metri, impunând restricţionarea navigaţiei în porturi şi pe Canalul Dunăre-Marea Neagră.

În acelaşi timp, autorităţile maritime au transmise avize de furtună pentru toate navele aflate în tranzit prin zona afectată şi pentru echipajele vaselor ancorate în rada porturilor, recomandând adoptarea unor măsuri sporite de siguranţă pentru prevenirea accidentelor de navigaţie.

Din cauza zăpezii căzute în ultimele 24 de ore în judeţul Dolj, mai multe autoturisme care au pornit la drum neechipate corespunzător pentru iarnă au rămas blocate, miercuri dimineaţă, pe drumurile judeţene, în unele zone stratul de zăpadă depăşind 15 centimetri.

A fost nevoie de intervenÅ£ia echipajelor Societăţii Comerciale de Lucrări Drumuri ÅŸi Poduri (SCLDP) Dolj pentru a debloca maÅŸinile înzăpezite pe DJ 605 Craiova-MelineÅŸti ÅŸi pe DJ 88 Cârcea – Aeroport.

Directorul Societăţii Comerciale de Lucrări Drumuri şi Poduri Dolj, Gheorghe Mâciu, a declarat, miercuri, pentru ROMPRES, că este foarte greu să fie curăţate de zăpadă toate drumurile, în condiţiile în care ninsoarea este abundentă, pentru că există 1100 km de drumuri judeţe, iar SCLDP dispune doar de 400 de utilaje.

„Avem toate utilajele în teren, însă cu greu facem faţă situaÅ£iei, pentru că porÅ£iunile de drum curăţate sunt aproape imediat acoperite la loc cu zăpadă. Pe anumite zone, din cauza viscolului, s-au format suluri de zăpadă ÅŸi gheaţă, iar drumurile au devenit greu practicabile”, a spus directorul SCLDP Dolj.

Potrivit acestuia, niciun drum judeţean nu a fost închis, însă conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu trebuie să plece la drum fără a fi echipaţi de iarnă.ROMPRES

Adauga un comentariu

*