Se circulă în condiţii de iarnă în mai multe regiuni ale ţării

Traficul rutier se desfăşoară în condiÅ£ii de iarnă în mai multe regiuni ale ţării ÅŸi deocamdată nu se înregistrează blocaje ale circulaÅ£iei sau alte probleme majore pe arterele importante – autostrăzi, drumuri naÅ£ionale sau europene, informează marÅ£i Centrul INFOTRAFIC al PoliÅ£iei Române.

ÃŽn astfel de condiÅ£ii rulează ÅŸoferii pe unele drumuri din judeÅ£ele: Hunedoara pe DN7 Orăştie-Zam, DN7A PetroÅŸani-Voineasa, DN66 – zonele BăniÅ£a, PetroÅŸani, HaÅ£eg, DN68 Sarmizegetusa-Zeicani; DN68A- zona CoÅŸeviÅ£a; TimiÅŸ pe DN68A Lugoj-Făget-CoÅŸava, Bihor în apropierea localităţii AleÅŸd, BistriÅ£a-Năsăud în zona TihuÅ£a, Alba, BotoÅŸani, CaraÅŸ-Severin, Covasna, Harghita, MaramureÅŸ, Suceava ÅŸi nu numai.

Poliţiştii rutieri amintesc că operatorii de transport care deţin autovehicule cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone au obligaţia legală de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele şi pe drumurile stabilite.

De asemenea, poliţiştii le reamintesc conducătorilor auto care au mai puţin de un an vechime în conducere că trebuie să conducă în afara localităţilor cu o viteză cu 20 de kilometri la oră mai mică decât cea permisă prin lege pe segmentul de drum pe care circulă.

Totodată, şoferii sunt sfătuiţi ca înainte de a pleca la drum să se informeze despre condiţiile meteorologice şi starea drumurilor apelând unul dintre numerele de telefon ale Comandamentului Central de Iarnă: 9360, 3186609 sau 3186631. ROMPRES

Adauga un comentariu

*