Bani de liceu si în acest an scolar

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) continua si în anul scolar 2007 – 2008 programul national de protectie sociala „Bani de liceu”. Sprijinul financiar se acorda pe baza de cerere, formulata de elev cu autorizarea reprezentantului legal, înregistrata la unitatea de învatamânt la care elevul este înscris.

Guvernul a aprobat in aceste zile acordarea unui sprijin financiar de 180 de lei lunar pentru elevii beneficiari ai programului national de protectie sociala „Bani de liceu” în anul scolar 2007 – 2008. Banii se acorda elevilor care urmeaza liceul sau învatamântul profesional, SAM,( {coala de arte si meserii) si anul de completare, cursuri de zi. Beneficiarii programului „Bani de liceu” sunt elevii care se afla în întretinerea familiilor al caror venit brut lunar pe membru, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii de acordare a sumei, este de maximum 150 de lei.

Au fost inclusi în acest program si elevii care beneficiaza de o masura de protectie ori se afla sub tutela sau curatela, în cazul respectarii conditiei impuse de cuantumul venitului pe membru de familie. Acordarea sprijinului financiar se face lunar, din sume alocate de la bugetul de stat.

ÃŽn anul scolar 2007/2008, beneficiaza de acest program social 140.888 elevi, din care 5.392 din judetul Bacau. La acest numar se mai pot adauga si cel al elevilor care au depus contestatii si care n-au fost inca rezolvate. Foarte multi insa risca sa piarda acesti bani, din cauza depasirii numarului de absente, cel admis fiind de 20.

Comentarii

  1. VANDRA MIHAELA a zis:

    20 de care, motivate sau nemotivate , in caz de scutire medicala se aplica aceeasi lege ? 20 de absente si atat ? imposibil , nu vad logica , astept un raspuns pe adresa de mail daca binevoieste cineva o seara buna !

Adauga un comentariu

*