Spania crede că au venit „mult mai mulÅ£i români” decât se aÅŸtepta

Ca răspuns la solictarea Guvernului de la BucureÅŸti ca Spania să ridice interdicÅ£iile pe piaÅ£a muncii pentru români – în vigoare până în anul 2009 – secretarul spaniol de stat pe Probleme de ImigraÅ£ie ÅŸi EmigraÅ£ie, Consuelo Rumi, a spus zilele trecute că au sosit în Spania „mult mai mulÅ£i” români decât prevedea Guvernul, ÅŸi a asigurat că Executivul va studia „impactul” populaÅ£iei române pe piaÅ£a spaniolă de muncă, înainte de a decide sau nu dacă va ridica interdicÅ£iile referitoare la români.

„Presupuneam că vor veni mulÅ£i români (de la intarea României în Uniunea Europeană, la 1 ianuarie), dar au sosit mult mai mulÅ£i decât ne aÅŸteptam”, a spus responsabilul pe probleme de imigraÅ£ie la Madrid. Luni, 26 noiembrie, preÅŸedintele român, Traian Băsescu, va efectua o vizită în Spania pentru a discuta, printre altele, ÅŸi problema ridicării interdicÅ£iilor impuse românilor pe piaÅ£a muncii din Spania, informează Europa Press citată de Romanian Global News.

Rumi a mai semnalat ca un element de atracţie pentru imigraţia clandestină este posibilitatea de a găsi un loc de muncă ilegal, dar a asigurat că Guvernul luptă pentru a pune capăt pieţei negre de muncă. Ea a adăugat că străinii nu iau locurile de muncă ale spaniolilor, pentru că ei ocupă locurile de muncă pe care aceştia nu le vor.

Sursa: Romanian Global News

Adauga un comentariu

*