Inca 1,5 miliarde lei vechi pierdute de liberalul Stavarache

proces-boto.jpgRomeo Stavarache si Consiliul Local Bacau au pierdut al doilea proces cu SC BARTOLO SRL. In urma primului, au achitat 1,1 miliarde lei vechi. Dupa sentinta civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, primarul Bacaului si Consiliul Local vor trebui sa scoata alte 1,5 miliarde lei vechi. Nu din buzunarul lor, ci din al bacauanilor!

Prin decizia civila 7797, din 15 noiembrie 2007, Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a obligat pe primarul bacauan Romeo Stavarache si Consiliul Local sa achite suma de 1,5 miliarde lei vechi SC BARTOLOO PROD COM SRL, pentru ca au lipsit aceasta societate de dreptul de folosinta a spatiilor din strada Republuicii 27 si sa elibereze autorizatie de functionare pentru SC BARTOLO si chiriasii sai, carora li s-a interzis activitatea de catre cele doua parti implicate in mai multe procese ce dureaza din 1998.

SC BARTOLO PROD COM SRL dovedise in fata instantelor de judecata ca spatiul din strada Republicii 27 fusese dobândit prin titlu legal de proprietate si contract de vânzare cumparare. Inalta Curte de Casatie si Justitie a apreciat cuantumul sumei pe care primarul si Consiliul Local sunt obligate sa i-o plateasca SC BARTOLO, in functie de cheltuielile de-a lungul proceselor aflate pe rol de noua ani, precum si de calculul prejudiciilor pricinuite societatii prin nefolosirea spatiilor din cauza lipsei autorizatiei de functionare.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie vine dupa cea a Curtii de Apel Brasov, prin care primarul liberal Romeo Stavarache a fost obligat sa plateasca suma de 1,1 miliarde lei aceleasi societati. Suma respectiva a si fost incasata prin executarea primarului si Consiliului Local Bacau de catre executorul judecatoresc Dumitru Dascalita.

Urmeaza ca Romeo Stavarache sa bage din nou mâna in buzunar si sa mai achite o „rata” SC BARTOLO, pâna când, prin sentintele instantelor, primarul va plati cele cinci miliarde lei vechi, prejudiciu creat SC BARTOLO prin abuz in functie si neeliberarea autorizatiei de functionare, impiedicând activitatea societatii respective.

Intrebarile firesti pe care si le pun bacauanii sunt: De unde a achitat Romeo Stavarache prima „transa” din „datoria” catre SC BARTOLO si de unde o va achita si pe a doua si pe urmatoarele?
Nicolae TURCU

Comentarii

  1. SIGUR CA DE UNDE IA ACESTI BANI SI MAI BANUIESC CA VIZITA MOTOCICLEANULUI A FOST NU SA TOARNE EL
    UN CANCIOG DE MORTAR IN GROAPA AIA CI DE A ANALIZA PROSTIILE IN SIR FACUTE CU IERESPONSABILITATE DE CEL VIZAT. SIGUR VA PLATI CONSILIUL LOCAL NU DIN BANII CELOR CE AU GRESIT CI TOT DE PE SPINAREA BACAUANILOR.

  2. Nesimtirea e dincolo de imaginabil atat din partea celui ce a actionat in judecata, a celui ce 15 ani a tinut statiile bacauane ca acu sa le vanda deoarece nu mai sunt profitabile precum si a autoritatilor care au fost, sunt si vor fi mereu in complot indiferent de culoare politica, rasa sau nivel de educatie. Ti se face scarba de atata minciuna pe fata!

Adauga un comentariu

*