Blaga: PD va lua măsuri unde s-au înregistrat procente sub medie

Filialele Partidului Democrat (PD) care au obţinut sub media pe ţară, în special cele care au înregistrat în jur de 20% la scrutinul de duminică, vor face obiectul unei analize extrem de serioase, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, secretarul executiv al PD Vasile Blaga.

El a subliniat că PD este singurul partid care ÅŸi-a dublat numărul de voturi din 2004 până acum, de la 14% la aproximativ 30%, astfel că rezultatul alegerilor de duminică reprezintă ‘un succes’.

‘Problema este cât de mare e succesul. Sunt organizaÅ£ii – majoritatea – care au peste 35%, chiar 40%, dar sunt ÅŸi câteva organizaÅ£ii, nu multe, care au în jur de 20%. Aceasta va face obiectul unei analize foarte serioase. Acolo unde ÅŸtiam că trebuie să luăm măsuri ÅŸi nu am luat, s-au înregistrat 20-22%. Dacă vă uitaÅ£i la ultimul referendum, la ultimul ÅŸi antepenultimul judeÅ£ s-au luat măsurile care s-au impus ÅŸi au ajuns la 30-32%’ – a spus Blaga.

El a precizat că analiza va viza toate organizaÅ£iile, se va face la ‘rece’ ÅŸi în urma ei se vor lua măsurile ‘care se impun’, existând deja asumări ale eÅŸecului – preÅŸedintele filialei botoşănene.

‘Una este un scor de 30% într-un judeÅ£ în care ponderea maghiară este în bloc de 20% ÅŸi alta este 30% într-un judeÅ£ în care nu există fir de maghiar. După cum vedeÅ£i, din cauza neparticipării românilor la vot, ÅŸi nu fac niciun reproÅŸ nimănui, maghiarii, UDMR ÅŸi Laszlo Tokes împreună au obÅ£inut 10%’ – a spus Blaga.

ÃŽntrebat ce măsuri se vor lua, Blaga a afirmat că, evident, nu vor fi ‘pupaÅ£i’ cei care ‘au avut 22% ÅŸi partidul a avut peste 30’.

Secretarul general al PD, care a fost ÅŸi coordonatorul campaniei electorale, a subliniat că PD are 30% ‘pentru că unele organizaÅ£ii au luat 20%’, însă a dat ca exemplu pozitiv BucureÅŸtiul, CaraÅŸ-Severinul, Clujul ÅŸi Bihorul, care au înregistrat 40%.

ÃŽntrebat dacă îşi reproÅŸează ceva, Blaga a spus: ‘Că nu am luat 40%’. ROMPRES

Adauga un comentariu

*