Fonduri europene pentru cluburile de golf, în dauna fermierilor

Curtea Europeană de Conturi a refuzat, luni, să valideze noile cheltuieli bugetare după ce a constatat că reforma subvenţiilor din sectorul agricol determină alocarea de fonduri cluburilor de golf şi nu fermierilor.

„Printre noii beneficiari sunt companii de cale ferată din Marea Britanie, cluburi de echitaÅ£ie din Germania ÅŸi Suedia, cluburi de golf ÅŸi de relaxare ÅŸi consilii locale din Danemarca ÅŸi Marea Britanie”, a arătat preÅŸedintele CurÅ£ii Europene de Conturi, Hubert Weber. El a evaluat negativ cheltuielile UE în cadrul raportului privind fondurile alocate în 2006. „Cred că europenii au dreptul la o gestionare ÅŸi un control eficient a fondurilor UE în toate statele membre”, a spus Weber.

Avizul negativ dat de auditorii europeni reprezintă cea de-a 13-a invalidare, în pofida unor măsuri adoptate în ultimii ani, în scopul de a genera un control eficient al distribuirii fondurilor.
Statele comunitare gestionează şi controlează circa 80 la sută din bugetul comun al UE, suma ridicându-se 32,4 miliarde de euro în 2006.

Adauga un comentariu

*