Avizele după controlul medical al profesorilor vor fi acordate doar de medicul de medicina muncii

Avizele clinice privind controlul medical anual pentru personalul din învăţământul preuniversitar nu vor mai fi acordate de către medicii de familie, ci de către medicii specialişti în medicina muncii, potrivit unei propuneri de ordin de ministru aflată în dezbatere publică.

Prin propunerea de ordin aflată pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii se abrogă Ordinul comun al ministrului educaţiei şi cercetării, al ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 4840/IR 38342/2796/2005 privind controlul medical anual pentru personalul din învăţământul preuniversitar.

Nota de fundamentare care însoţeşte documentul arată că respectivul ordin stipulează faptul că avizul clinic, în urma efectuării controlului medical anual pentru personalul din învăţământul preuniversitar va fi acordat de către medicul de familie, dar această prevedere este în contradicţie cu textul H.G. nr. 355/2007, care menţionează obligativitatea completării fişei de aptitudine de către medicul specialist de medicina muncii, deci şi pentru examenul medical periodic al personalului din instituţiile de învăţământ.

Din aceste considerente, s-a întocmit proiectul de ordin pentru abrogarea Ordinului ministrului educaţiei şi cercetării, al ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 4840/IR 38342/2796/2005 privind controlul medical anual pentru personalul din învăţământul preuniversitar, mai arată documentul supus dezbaterii publice.

Adauga un comentariu

*