Cinci ambulante noi la Bacau

Dupa mai bine de doi ani de seceta, parcul auto al Serviciului de Ambulanta Judetean Bacau (SAJ) s-a imbogatit din aceasta saptamana cu cinci ambulante destinate consultatiilor de urgenta la domiciliu.

Achizitionate din fondurile Ministerului Sanatatii Publice, cele cinci ambulante marca Fiat Punto-diesel, vor fi folosite pentru deplasarea la domiciliile bolnavilor cronic sau imobilizati la pat care au nevoie de ingrijiri medicale. Masinile sunt dotate cu cu aparatura de ultima generatie, truse medicale de urgenta, defibrilatoare semiautomate „Schiller”, aparate EKG, un glucotest, telefoane mobile „Sony Ericsson”, statii de emisie-receptie „Motorola” si sisteme GPS, cu harta judetului Bacau, care ii vor ajuta pe soferi sa gaseasca mai repede adresele la care ambulantele sunt solicitate.

Medicul Sorin Enescu, directorul SAJ Bacau, ne-a precizat ca aceste ambulante vor merge la domiciliile bolnavilor ale caror vieti nu se afla in pericol imediat.

”Medicii vor aplica tratamentul necesar, vor prescrie retete si apoi vor pleca la urmatoarele solicitari. in situatia in care, in urma evaluarii starii de sanatate a pacientilor, medicii vor considera ca se impune transportarea lor la o unitate sanitara, ei vor solicita sprijinul unei ambulante care poate efectua transportul. De asemenea, aceste ambulante pot interveni si in cazuri foarte urgente, medicii putind acorda primul ajutor pina la sosirea unei ambulante de terapie intensiva”, a spus dr. Enescu.

Cristinel AIOANEI

Adauga un comentariu

*