Carantină din cauza unei pisici turbate

În localităţile Vinga, Mailat şi Mănăştur din judeţul Arad, a fost instituită carantina, după ce o pisică turbată a atacat trei persoane, transmite corespondentul ROMPRES.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi de Siguranţa Alimentelor Arad, dr. Viorel Agud, carantina a fost instituită după ce pisica unei familii din localitatea Mailat a avut un comportament agresiv, muşcându-şi stăpâna şi pe nepoata acesteia, în vârstă de 15 ani, şi zgâriind un vecin al familiei, în momentul în care acesta a încercat să o prindă.

Potrivit medicului, în cele din urmă pisica a fost prinsă şi dusă la laboratorul DSVSA Arad, analizele confirmând că pisica avea rabie. Drept urmare, a fost instituită carantina în localitatea Mailat, măsura fiind ulterior extinsă şi în localităţile apropiate, comuna Vinga şi satul Mănăştur.

”Aceasta înseamnă că transportul animalelor în spaÅ£iile publice din zonă este interzisă, iar peste 700 de pisici ÅŸi câini din aceste localităţi vor fi vaccinaÅ£i
antirabic, cu scopul de a evita răspândirea turbării în rândul animalelor”, a mai precizat dr. Viorel Agud.

Cele trei victime ale pisicii turbate au fost transportate la Spitalul ”Victor BabeÅŸ” din TimiÅŸoara pentru că la SecÅ£ia de boli infecÅ£ioase a Spitalului Municipal din Arad nu mai exista ser antirabic.ROMPRES

Adauga un comentariu

*