Juan Luis Guerra a obţinut 5 premii la Gala Grammy Latino

Superstarul dominican Juan Luis Guerra a dominat Gala premiilor Grammy Latino de joi seară, luând acasă nu mai puţin de cinci trofee, informează Associated Press recepţionată de Rompres.

Juan Luis Guerra a primit cinci nominalizări cu ocazia celei de-a 8-a Gale a premiilor Grammy Latino ÅŸi a căştigat tot atâtea premii, triumfând inclusiv la cele mai râvnite categorii – albumul anului, înregistrarea anului ÅŸi cântecul anului.

Solistul ÅŸi formaÅ£ia sa, 440, au mai câştigat trofeul ÅŸi la categoria cel mai bun album de merengue ÅŸi la categoria cel mai bun album tropical cu LP-ul ‘La Llave De Mi Corazon’.

Un maestru al compoziţiilor muzicale, cunoscut pentru capacitatea sa de a prelua şi transforma într-o manieră proprie ritmuri latino tradiţionale, Guerra a reuşit să se impună în faţa unei galerii de tinere vedete latino precum Ricky Martin, Shakira sau starurile reggaeton de la Calle 13.

‘Am foarte mare încredere în tot ce înseamnă muzica tropicală, genurile muzicale cu care lucrez, fie că este vorba despre salsa, merengue sau bachata ÅŸi sunt sigur că acestea nu vor fi niciodată demodate”, a declar el.

Dominicanul Juan Luis Guerra a primit de altfel şi premiul Personalitatea Anului 2007 în domeniul muzical latino pentru reuşitele sale profesionale şi pentru contribuţiile sale filantropice şi culturale. Academia Latină de Înregistrări (LARAS) l-a recunoscut miercuri pe Juan Luis Guerra drept unul dintre principalii compozitori latino-americani din ultima vreme.

‘Juan Luis Guerra este tatăl poeziei latino-americane, ÅŸi oricine crede altceva se înÅŸeală”, a declarat despre celebrul cantautor Ricky Martin, care a plecat acasă cu două premii Grammy după ce a fost nominalizat la patru categorii. Starul portorican a primit premiul pentru înregistrarea ‘MTV Unplugged’ ÅŸi pentru cea mai bună voce pop masculină.

Trupa portoricană Calle 13 a primit premiul pentru cel mai bun album muzical urban cu LP-ul ‘Residente o Visitante’, un album încărcat de un mesaj politic ÅŸi social protestatar, învingându-i pe contracandidaÅ£ii Daddy Yankee, Orishas ÅŸi Ivy Queen.

Gemenii mexicani Jesse & Joy, autorii hitului ‘Espacio Sideral’, au primit premiul pentru cel mai bun debut muzical.

Solista italiană Laura Pausini a câştigat trofeul pentru cea mai bună voce pop feminină cu albumul ‘Yo Canto’, iar Michael Salgado a câştigat premiul Norteno pentru albumul ‘En Vivo’.

Gala Latino Grammy 2007 a fost organizată la Mandalay Bay Events Center din Las Vegas.ROMPRES

Adauga un comentariu

*