Guvernul român analizează posibilitatea contestării la Bruxelles a expulzărilor din Italia

Specialiştii Ministerului Afacerilor Externe, cei ai Ministerului Internelor şi Reformei Administrative şi ai Ministerului Justiţiei din România analizează, în prezent, temeiurile legale pentru o eventuală contestare de către România la Comisia Europeană a decretului guvernului Italiei cu privire la îndepărtarea cetăţenilor comunitari care pun în pericol siguranţa publică.

„Există specialiÅŸti, juriÅŸti, care spun: ‘decretul intră în conflict cu Directiva 38/2004 a Comisiei Europene (privind libertatea de miÅŸcare – n.r.)’. ÃŽn momentul de faţă, MAE, MIRA ÅŸi MJ lucrează împreună; este un grup care analizează din punct de vedere juridic această directivă ÅŸi pe baza recomandărilor este posibil să facem o scrisoare către Comisia Europeană. Trebuie să vedem care sunt concluziile juridice, dacă există temeiuri pentru a ataca această decizie”, a declarat, joi seara, la Antena 3, primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu.

Şeful Executivului a subliniat, însă, că decretul nu îi vizează pe românii care trăiesc şi muncesc cinstit în Italia. ROMPRES

Adauga un comentariu

*