Guşă: Marii industriaşi italieni se află în spatele declaraţiilor politice anti-româneşti

Liderul PIN Cosmin Guşă a apreciază că ” în spatele acestei strategii a politicienilor italieni de a face din ţânÅ£ar armăsar” stă de fapt dorinÅ£a marilor industriaÅŸi din Italia să-i expulzeze pe românii care lucrează acolo pentru a-i înlocui cu forţă de muncă mai ieftină din afara UE.

„Eu sunt convins că în spatele acestei strategii a politicienilor italieni de a face din ţânÅ£ar armăsar se află strategia marilor industriaÅŸi italieni de a-i expulza pe români din Italia ÅŸi de a aduce în locul lor asiatici, oameni din spaÅ£iul fostei Uniuni Sovietice, care vor accepta să lucreze pe bani mult mai puÅ£ini”, a spus Guşă, joi, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PIN a explicat că chinezii ar fi nişte angajaţi mult mai atractivi decât românii, întrucât ar accepta să lucreze pentru jumătate din suma cerută de români.

Potrivit acestuia, politicienii italieni ajung în funcÅ£ie ÅŸi sunt susÅ£inuÅ£i „în mod făţiÅŸ” de către marii industriaÅŸi.

„Există o complicitate între aceste două categorii. De altfel ghetourile de la marginea oraÅŸelor mari au fost construite în timpul mandatului domnului Berlusconi, care a fost total sub comanda marilor industriaÅŸi, iar aceÅŸti români ÅŸi-au făcut treaba cum nu s-a putut mai bine. E mare lucru că plăteÅŸi o treime din cât ar trebui să plăteÅŸti pe forÅ£a de muncă când este cheltuiala cea mai mare din structura unui produs”, a spus liderul PIN.

Adauga un comentariu

*