Patru consilieri au votat impotriva Caminului cultural

Patru consilieri din comuna Letea Veche au votat impotriva construirii unui Camin cultural in satul Holt, desi ei reprezinta in Consiliul Local oamenii din acest sat.

Tocmai acum, cand Guvernul s-a orientat catre revigorarea activitatii culturale din mediul rural, iar Uniunea Europeana a alocat Romaniei 400 milioane euro pentru reabilitarea si ridicarea de asezaminte culturale, consilierii Vasile Lacatusu, Constantin Coraliu, Nicolae Radu si Grigore Sustac au votat in sedinta Consiliului Local al comunei Letea Veche din iunie 2007, impotriva ridicarii unui asemenea edificiu in satul Holt! Conform proiectului initiat de primarul comunei, Emil Paduraru, pe o suprafata de 550 mp din satul Holt, situata in spatele casei parohiale din localitate, teren care apartine Primariei, urma sa se ridice acest asezamant deosebit de important pentru viata satului, valoarea constructiei fiind estimata la aproximativ 12 miliarde lei vechi.

Oportunitate

„Aceasta suprafata era singura disponibila si corespundea proiectului unui asezamant cultural ultramodern in satul Holt”, spune primarul Emil Paduraru. Satul Holt nu avea un Camin cultural iar din acest motiv tinerii erau nevoiti sa se deplaseze in alte localitati pentru a asista la vreun spectacol artistic, iar activitatea culturala se desfasura numai in cadrul scolii.

S-au ridicat impotriva celor care i-au votat

letea-veche.jpgDupa citirea proiectului de hotarare, s-a trecut la vot. Spre surprinderea tuturor, au fost patru voturi impotriva, insa nu votul in sine a constituit surpriza, ci numele celor care n-au fost de acord cu aceasta initiativa. Consilierii locali Vasile Lacatusu, Constantin Coraliu, Nicolae Radu si Grigore Sustac au spus nu. PAaradoxal, cei patru reprezinta satul Holt, iar consatenii lor i-au trimis in Consiliul Local tocmai pentru a le sustine interesele! Dar, dupa cum s-a vazut, „cei patru care au speriat…Holtul”, s-au ridicat impotriva celor care i-au votat, din motive numai de ei stiute. La scurt timp, prin comuna au inceput sa circule niste fluturasi prin intermediul carora era amendat gestul celor patru, actiunea lor fiind supusa oprobiului public. Toata lumea s-a revoltat iar consilierii in cauza au fost apostrofati de cei care i-au votat.

Au intors-o ca la… Holt

„Sub presiunea locuitorilor din satul Holt, cei patru consilieri au fost nevoiti sa cedeze iar in urmatoarea sedinta a Consiliului Local au intors-o, votand pentru. Ar fi fost si pacat pentru oamenii din Holt ca sa se rateze o asemenea oportunitate”, ne-a declarat primarul comunei Letea Veche, Emil Paduraru. Culmea e ca, acum, cei patru se dau mari si tari ca datorita lor se va construi un Camin cultural nou in satul Holt!

Nicolae TURCU

Adauga un comentariu

*