Cele mai ridicole legi adoptate vreodată în Marea Britanie

O lege care interzice decesul în clădirea Parlamentului a fost votată drept cea mai ridicolă decizie legislativă adoptată vreodată în Marea Britanie, relatează site-ul Ananova. Printre legile care au concurat la acest titlul se mai numără una care include pe lista actelor de trădare naţională lipirea, cu capul în jos, a unui timbru cu chipul monarhului.

Pe locul trei al topului se află o lege adoptată în Liverpool, potrivit căreia femeile nu au voie să-şi expună sânii în public, cu excepţia cazurilor în care lucrează la un magazin ce comercializează peşti tropicali.

Referindu-se la legea privind decesul în clădirea Parlamentului, Nigel Cawthorne, autorul cărÅ£ii ‘Legile bizare ale Angliei străvechi’ a precizat: ‘Oricine moare în acel loc trebuie să beneficieze de servicii funerare oficiale. De aceea, dacă cei de acolo observă că eÅŸti bolnav, te scot imediat din clădire’.

În top mai figurează şi o lege adoptată în 1324, ce stipulează că balenele şi sturionii găsiţi pe coasta britanică aparţin monarhului.

Un act legislativ (1644) care interzice oamenilor să mănânce pateuri de Crăciun şi unul în care se precizează că femeile însărcinate au voie să se uşureze în pălăriile poliţiştilor se află la rândul lor pe listă.

Topul a fost realizat pe baza unui sondaj efectuat de postul de televiziune UKTV Gold.

În cadrul sondajului, telespectatorii au fost rugaţi să se pronunţe şi asupra celei mai absurde legi din lume. În capul listei se află o lege adoptată în Ohio, conform căreia îmbătarea peştilor este strict interzisă.ROMPRES

Adauga un comentariu

*