O fetiţă din India născută cu patru mâini şi patru picioare, va fi operată

O fetiţă în vârstă de 2 ani din India, născută cu patru mâini şi patru picioare, este supusă marţi unei intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea membrelor în plus, informează Associated Press recepţionată de Rompres.

india.jpgFetiÅ£a are 4 mâini ÅŸi patru picioare fiind unită cu un ”geamăn parazitar” al cărui organism nu s-a mai dezvoltat din perioada intrauterină, iar organismul fetiÅ£ei a înglobat membrele, rinichii ÅŸi alte părÅ£i din corpul fetusului nedezvoltat.

Această condiţie foarte rară poartă numele de isciopagus. Fetiţa a primit numele de Lakshmi, după zeiţa hindusă a bunăstării care are patru mâini, iar oamenii de satul în care s-a născut (statul Bihar din nordul Indiei) o venerează ca pe o zeiţă.

Fetiţa este operată gratuit de medicul pediatru Sharan Patil de la spitalul Sparsh din Bangalor. La intervenţia chirurgicală participă o echipă formată din 30 de medici.

Gemenii isciopagus sunt uniţi în zona inferioară a pieptului şi abdomen până la pelvis. Intervenţia chirurgicală este considerată extrem de dificilă, fetiţa având două măduve ale spinării, patru rinichi, două cavităţi stomacale, două cavităţi toracice şi un sistem nervos interconectat cu cel al geamănului nedezvoltat.ROMPRES

Adauga un comentariu

*