„Condor” ridicat cu inima

CS CONDORUL functioneaza in satul Lilieci, din comuna Hemeius. Este un club infiintat la initiativa directorului Scolii „Ion Simionescu”, din Lilieci, prof. Dorin Geangalau.

Intr-un sat aflat la doar cativa pasi de municipiul Bacau, Lilieci, a luat fiinta un club sportiv scolar cu doua sectii, una de atletism si alta de fotbal. Cand spuneai Hemeius, te gandeai, din punct de vedere sportiv, la echipa de fotbal, aflata mai tot timpul pe ultimul loc in campionatul judetean, si-ti venea in minte un nume, Titi Iorga, care a antrenat echipa si a jucat pana la 50 de ani! Acum, in Hemeius, se vorbeste despre Adrian Mutu, Lavinia Scurtu sau Monica Capatana!

Sponsori demni de… Manchester United!

„Clubul Sportiv CIONDORUL a fost creat pentru copiii din zonele limitrofe Bacaului, ca un raspuns la cluburile din oras. Ideea mi-a venit anul trecut cand ma aflam la un concurs de cros la Tg. Ocna. Am vrut sa dau o sansa copiilor sa se antreneze si la alte cluburi. Am apelat la cativa sponsori, de notorietate in judet, ELECTRIC PLUS , DI LIVIO si SOG TRANS. Ei bine, lui Adrian Garmacea, de la Electric Plus, Liviu Rusu – Di Livio si Sandu Olaru – Sog Trans, le-a suras imediat ideea si s-au oferit sa ne sponsorizeze. Putine cluburi sportive din judet se pot mandri cu asemenea sponsorizari. Am depus toata documentatia si din mai 2007 a luat fiinta acest club, CS CONDORUL Lilieci. Speram sa mai infiintam si o sectie de badminton”, spune prof. Dorin Geangalau, directorul Scolii „Ion Simionescu” din Lilieci, comuna Hemeius.

Rezultatele au aparut imediat!

A fost alcatuita conducerea clubului, presedinte fiind desemnat Dorin Geangalau, din Comitetul director facand parte Adrian Garmacea, Liviu Rusu si Mirela Darjan, secretara si contabila clubului. Au fost organizate doua sectii, una de atletism si alta de fotbal. Pentru cea de atletism s-a luat legatura cu tanara profesoara Carmina Gorgan, absolventa a Facultatii de Educatie Fizica si Sport in 2005, care a practicat atletismul de performanta sapte ani, si care are catedra in cadrul Universitatii Bacau. Pentru fotbal s-a apelat la…Titi Iorga, reinventat de directorul Geangalau si readus in activitate. Si rezultatele n-au incetat sa apara. Monica Capatana a obtinut un loc IV la Campionatele Nationale de juniori II, dupa numai trei luni de activitate, si un loc II la crosul organizat in cadrul Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar de la Felix- Oradea. Lavinia Scurtu, cea care la inceput dorise sa ajunga o a doua Nadia Comaneci, alegand gimnastic,a dar nu si-a putut vedea visul indeplinit, a castigat Nationalele de juniori II de la Bucuresti, din iulie 2007, la saritura cu prajina, cu 2, 80 metri. Antrenamentele la atletism au loc la Lilieci, in parcul dendrologic, si in Bacau, la Stadionul Municipal sau Sala de atletism. Sunt peste 12 copii inscrisi numai din Lilieci, incepand de la clasa a II-a, dar numarul total al atletilor depaseste 30. „Deplasarea la Bacau are loc cu microbuluzele SC SOG TRANS, unul dintre sponsori. CS CONDORUL are atleti legitimati din Harlau (Lavinia Scurtu si Monica Capatana), Nicolae Balcescu, Galbeni, Comanesti. Din Comanesti vine Adrian Mutu, o speranta a sectiei de atletism, care a ocupat locul al doilea la crosul organizat in cadrul ONSS de la Gorj. Toti copiii beneficiaza de sustinatoare de efort, le creem conditii dintre cele mai bune”, spune presedintele clubului, Dorin Geangalau.

Fotbalul si-a luat partea leului

Echipa de fotbal pare si ea pe drumul cel bun. A castigat campionatul judetean la copii, clasele V-VIII, si s-a calificat la faza pe Moldova unde s-a clasat a doua. „Sunt cativa fotbalisti foarte talentati, Vladut Flenchea, Andrei Morosanu, Cozmin Sascau, Catalin Pal si Valentin Adam. Ultima competitie in care ne-am impus a fost Cupa de toamna de la Bijghir. Copii iubesc fotbalul, unii chiar fug de-acasa pentru a veni la antrenamente sau meciuri”, spune Titi Iorga, descoperitorul de talente din comuna Heneius, fost jucator la PARTIZANUL Bacau.

Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. ana gavrila a zis:

    Accesari destule , nimeni nu spune nimic… Ce naibii ai putea sa mai spui?
    Doar despre sponsori sa mai zici cate ceva. Felicitari !!! Importante sunt si realizarile clubului si mai ales viitorii sportivi de maine. Felicitari sponsorilor , care au avut curaj in asemenea vremuri amare sa se uite si la cei de langa ei…

Adauga un comentariu

*