Bani pentru scoli

În conformitate cu HG nr. 1285/24.10.2007, pentru unităţile de învăţământ din municipiul Bacău au fost aprobate noi fonduri de la bugetul de stat, suma totală fiind de 8 115 000 lei. De la bugetul de stat, anterior acestei alocări, şcolile din municipiul Bacău au beneficiat de 16 160 000 lei pentru reabilitări sau reparaţii capitale, la care s-au adaugat, pentru lucrări de igienizare şi reparaţii, 3 000 000 de lei de la bugetul local.

Beneficiare ale acestor noi fonduri sunt 36 de unităţi de învăţământ la care se execută lucrări suplimentare faţă de cele aprobate anterior şi 4 unităţi de învăţământ pentru care nu s-au alocat fonduri în cursul anului 2007, respectiv Şcoala „Nicolae Iorga”, Grădiniţa PN nr. 25, Grădiniţa PP nr. 13, Grădiniţa PP nr. 18.

La acestea se adaugă două noi obiective de investiţii, Grădiniţa nr. 36 şi Colegiul tehnic „Anghel Saligny” – ateliere, pentru care proiectarea se va realiza până la sfârşitul anului, iar lucrările de construire vor fi demarate la începutul anului viitor.

Din sumele recent aprobate vor fi executate lucrări ce nu vor afecta decât în foarte mică măsură procesul de învăţământ şi care pot fi executate în condiţii meteo mai puţin favorabile: acoperişuri, garduri, lucrări la sălile de sport, tâmplărie PVC cu geam termopan, cantine sau garduri, în funcţie de necesităţi.

Adauga un comentariu

*