Atentat sinucigaş în Afganistan soldat cu cel puţin 90 de morţi

Cel puţin 90 de persoane, printre care şi cinci parlamentari afgani, au fost ucise marţi în urma unui atac sinucigaş asupra unui grup de parlamentari aflaţi în vizită în oraşul Baghlan, din nordul Afganistanului, informează Reuters şi AFP.

‘Trupurile a 90 de persoane au fost aduse la spital până acum, iar 50 de oameni au fost răniÅ£i’, a declarat directorul spitalului din Baghlan.

Cinci parlamentari, printre care şi purtătorul de cuvânt al opoziţiei, Mostafa Kazemi, s-au aflat printre cei ucişi, a declarat guvernatorul provinciei.

‘S-a confirmat decesul a cinci deputaÅ£i ÅŸi cel puÅ£in alÅ£i trei au fost răniÅ£i în atac, precum ÅŸi gărzile de corp ÅŸi unii membri ai delegaÅ£iei de 30 de persoane’, a declarat pentru AFP deputatul Daoud Sultanzay.

Delegaţia parlamentară afgană vizita zona industrială a oraşului Baghlan atunci când a avut loc atacul.

Talibanii islamişti au ucis peste 200 de persoane în peste 130 de atacuri sinucigaşe în 2007, într-o campanie violentă menită să-i convingă pe afgani că guvernul de la Kabul şi susţinătorii săi occidentali sunt incapabili să asigure securitatea ţării, comentează Reuters.ROMPRES

Adauga un comentariu

*