Restrângerea liberei circulaţii se face pentru maximum 3 ani

Ministrul Administraţiei, Cristian David a declarat astăzi că pachetul de măsuri adoptate de către Guvern pentru soluţionarea problemelor cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul italian prevede printre altele şi convenirea cu autorităţile italiene ca ataşaţii de afaceri interne să fie informaţi cu cel puţin 24 de ore înainte, cu privire la aplicarea decretelor de îndepărtare a cetăţenilor români de pe teritoriul italian.

Aceştia vor trebui să primească din partea autorităţilor italiene un tabelului nominal al cetăţenilor în cauză pentru a se face verificarea acestora. De asemenea, autorităţile române au mai solicitat să li se pună la dispoziţie o copie după documentele aferente dosarului de îndepărtare, pe langă decretul de îndepărtare care este însoţit de ordinul chestorului, procesul verbal de luare la cunoştinţă şi motivele care au stat la baza luării acestor măsuri.

Ajunşi în ţară, cetăţenii vor fi chestinaţi de către autorităţile române şi va fi transmis un dosar către Tribunalul Bucureşti cu solicitarea de restricţionare temporară a liberei circulaţii care se va face în funcţie de cauză, pentru o perioada de până la 3 ani.

„Noi nu vom face aceste dosare care vor solicita Tribunalului BucureÅŸti strângerea temporară a liberei circulaÅ£ii decât acelor persoane care sunt supuse mecanismului de îndepărtare”, a declare Cristian David.

Cei care vor fi expulzati din Italia vor avea la dispozitie doar 30 de zile perntru a părăsi teritoriul Italian.

Adauga un comentariu

*