Cetatenii romani din Cahul vor sa participe la scrutinul europarlamentar de peste Prut

Locuitorii orasului Cahul, care detin cetatenia romana, i-au cerut deputatului roman Petru Movila sa solicite autoritatilor romane organizarea unei sectii de votare la Cahul, pentru a isi putea exprima optiunea la alegerile europarlamentare si in cadrul referendumului privind votul uninominal, care vor avea loc pe 25 noiembrie, transmite publicatia Flux, citata de Romanian Global News.

Deputatul de Iasi, Petru Movila, a declarat, in cadrul audientelor acordate joia trecuta, in orasul Cahul, ca va solicita o intrevedere cu ambasadorul Romaniei la Chisinau, Filip Teodorescu, unde va aborda acest subiect.

Petru Movila a promis si ca va discuta cu seful misiunii diplomatice romane de la Chisinau posibilitatea de a acorda, doua zile pe saptamana, audiente solicitantilor de viza romana, pe perioada suspendarii programarilor on-line, motivata de transferul misiunii diplomatice intr-un sediu nou.

„Voi incerca sa discut cu ambasadorul Romaniei din Republica Moldova problemele legate de obtinerea vizei in aceasta perioada si sper ca vom reusi sa solutionam aceasta problema. In acest sens, voi insista sa fie acordate audiente la sediul Ambasadei si Consulatului cel putin doua zile din saptamana, cetatenilor care au nevoie urgent sa mearga in Romania”, a precizat Petru Movila.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*