Campanie de informare cu scopul incurajarii cetateniei europene active si participative

In perioada 7-16 noiembrie 2007, Institutia Prefectului, in parteneriat cu Biroul de Informare al Parlamentului European la Bucuresti, va desfasura o campanie de informare cu scopul incurajarii cetateniei europene active si participative prin constientizarea importantei exercitarii dreptului de vot pentru alegerile europarlamentare.

Prima sesiune de informare va avea loc in data de 7 noiembrie a.c., la Sala Mare a Palatului Administrativ, ora 11 si va fi sustinuta de un formator din partea Consiliului Tinerilor din Romania, respectiv doamna Daria Catalui. La aceasta formare participa licee si universitati din Bacau, organizatii non-guvernamentale (FSC, Asociatia Pro-Democratia, Asociatia Ovidiu Rom, Young Promotion, Clubul de turism alpin “Veniti cu noi”), reprezentanti ai Camerei de Comert si Industrie, Inspectoratului Scolar si ai Casei Corpului Didactic.

Campania va continua cu o formare adresata primarilor si multiplicatorilor de informatie europeana din mediul rural in data de 13 noiembrie, sustinuta de Mariana Cosac – expert in cadrul Directiei de Vizite si Seminarii a Parlamentului European si cu o formare adresata Presedintilor Asociatiilor de proprietari din municipiul Bacau, in data de 16 noiembrie, sustinuta de Sorin Bocancea din partea Pro-Democratia.

Evenimentul este sustinut de Biroul de Informare al Parlamentului European la Bucuresti cu materiale informative pe tema Parlamentului European (fise tehnice, DVD-uri, postere, materiale de promovare) si cu prezenta celor trei formatori.

Adauga un comentariu

*