Pe numele lui Romulus Mailat a fost emis un prim mandat de arestare

Un mandat de arestare preliminar fără valabilitate a fost emis, vineri, pe numele lui Romulus Mailat, după şapte ore de interogatoriu.

Mailat nu a recunoscut crima, ci doar faptul că a jefuit-o pe victimă.

În baza unui astfel de mandat, procurorii pot acţiona pentru strângerea probelor în continuare, timp de şapte ani, pentru a decide o condamnare definitivă.

La închisoarea Regina Coeli din Roma, unde acesta se află într-o celulă izolată, interogatoriul a început în jurul orei locale 10.00. Nicolae Romulus Mailat, ţiganul de 24 de ani, este acuzat de omucidere voluntară a Giovannei Reggiani, în vârstă de 47 de ani care a decedat după ce a fost agresată cu lovituri la faţă şi cap, potrivit La Repubblica şi agenţiilor AGI şi ADNKronos.

Procedura de instrucţie a fost ţinută de judecătorul de anchete preliminare, în scopul examinării cererii de validare a arestării semnată de procurorul adjunct Italo Ormanni şi de substitutul de procuror, Maria Bice Barborini. Mailat este acuzat de omucidere voluntară şi jaf.

Cel care pune întrebările este judecătorul Claudio Mattioli, care a confirmat printr-un ordin arestarea lui Mailat survenită la câteva ore de la agresiunea suferită de Giovanna Reggiani.

Tot astăzi are loc ÅŸi autopsia corpului victimei pentru a se înÅ£elege dacă a fost violată, caz în care românul va fi acuzat ÅŸi de violenţă sexuală. MagistraÅ£ii aÅŸteaptă rezultatul autopsiei pe care a efectuat-o în cursul dimineÅ£ii profesorul Luigi Cipolloni la Institutul de Medicină Legală al Universităţii ”La Sapienza” din Roma.

Între timp, s-a desfăşurat şi evacuarea taberei de ţigani de la Tor di Quinto. Pe acest fond, Casa Libertăţilor /coaliţia fostului premier Silvio Berlusconi/ a criticat virulent guvernul, iar stânga radicală şi-a manifestat perplexitatea privind iniţiativa executivului.

Comentarii

  1. Nu s-a comentat asa despre romanii care muncesc cinstit in alte tari. Am gasit un spot interesant desprea realizarile romanilor care au muncit afara: http://www.youtube.com/watch?v=u6oOZNm6-JU
    bravo lor , mai bine asa promovam romania, decat prin infractori si necinstiti.

Adauga un comentariu

*