Ronnie Wood a scris o carte autobiografică

Unul dintre membrii de legendă ai trupei Rolling Stones, Ronnie Wood, a scris o carte biografică intitulată simplu, ”Ronnie”, carte a cărei lectură te face să te simÅ£i ca ÅŸi când ai sta într-un pub la o bere cu celebrul chitarist care povesteÅŸte momente memorabile din culisele formaÅ£iei Rolling Stones ÅŸi deschide o fereastră spre viaÅ£a de zi cu zi a membrilor unei dintre cele mai mari trupe rock’n’roll din toate timpurile, comentează Associated Press recepÅ£ionată joi de Rompres.

Ronnie Wood este un rocker în sensul clasic al cuvântului, la fel ca şi celălalt chitarist al formaţiei, Keith Richards, Ronnie Wood nu îşi pune hainele de rocker doar atunci când urcă pe scenă, el trăieşte şi respiră rock-ul.

Născut într-o familie de ”Å£igani ai canalelor” care lucrau la întreÅ£inerea sistemului de canale de scurgere din jurul Londrei de mai multe generaÅ£ii, Ronnie Wood povesteÅŸte că a fost cel mai tânăr dintr-o casă cu trei copii.

După ce a cântat la chitară în trupa lui Rod Stewart, Ronnie a fost în preajma lui Mick Jagger exact după ce chitaristul Mick Taylor a părăsit formaţia Rolling Stones, devenind apoi alături de Keith Richards un adevărat simbol al acestei formaţii.

Cu un limbaj simplu, ”ca între prieteni în faÅ£a unui pahar de bere”, cartea semnată de Ronnie Wood spune încă o poveste cu iz de ”american dream” a unui băiat sărac care ajunge să cucerească lumea prin muzică. Este o carte fără mari veleităţi literare, având consistenÅ£a unui interviu împărÅ£it în capitole, însă prin conÅ£inutul său, prin simplitatea ÅŸi familiaritatea instrumentelor folosite pentru a comunica mesajul, este o lectură necesară pentru orice fan al trupei Rolling Stones dar ÅŸi pentru orice pasionat de muzica rock.

Printre momentele memorabile povestite în carte se numără o ceartă cu Keith Richards când acesta a scos pistolul îndreptându-l spre Ronnie Wood, care a ripostat la rândul său în aceaşi manieră. Mai este povestită o noapte pe care Ronnie şi-a petrecut-o în compania chitaristului George Harrison (The Beatles), împărţind-uşi dragostea în manieră hippie, în patru, cu soţia de atunci a lui George Harrison, Patti Boyd şi cu partenera lui Ronnie, Krissie, care avea apoi să-i devină şi soţie. De asemenea în volum sunt povestite o sumedenie de încurcături în care membrii Rolling Stones au intrat din cauza consumului de droguri, fie cu poliţia fie cu traficanţii de stupefiante.

De asemenea, din această carte mai aflăm că Ronnie, în vârstă de 60 de ani, este interesat de pictură şi este la rândul său un pictor aspirant şi trecem alături de chitarist prin purgatoriul luptei acestuia împotriva dependenţei de droguri şi alcool.ROMPRES

Adauga un comentariu

*