Peste 3 kg de bijuterii, ascunse în maşina unui român care se întorcea în ţară

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat ascunse în autoturismul unui cetăţean român care se întorcea din străinătate aproximativ 3,2 kg bijuterii, suspecte a fi din aur şi argint, pentru care bărbatul nu poseda documente justificative de provenienţă, informează corespondentul AMOS News.

Astfel, Ion M. (44 ani) s-a prezentat la PTF Nădlac pentru a intra în ţară, împreună cu Marius P. (33 ani), ambii din Bucureşti, şi erau la bordul unui autoturism marca Renault, înmatriculat în Franţa.

În baza unor informaţii obţinute de ofiţerii din cadrul Direcţiei de Combatere a Infractionalităţii Transfrontaliere şi Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de tranport. Deşi iniţial şoferul a declarat că nu transporta bunuri cu regim special, oamenii legii au descoperit, ascunse sub bancheta din spate a autoturismului şi în pardesiul şoferului, 3,2 kilograme de bijuterii din metal alb şi galben, suspecte a fi din aur şi argint.

La cercetările preliminare, şoferul a declarat că bijuteriile le-a cumpărat de la diverse persoane din Franţa, cu intenţia de la oferi familiei sale, fără a poseda însa documente justificative de provenienţă. De asemenea, bărbatul a motivat că a ascuns bijuteriile pentru că i-a fost teamă să nu fie tâlhărit pe drumul de întoarcere.

Bijuteriile au fost trimise spre expertizare şi evaluare la BNR, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu 2.000 lei. Poliţiştii de frontieră continuă cercetările pentru stabilirea provenienţei bijuteriilor.

Adauga un comentariu

*