Dosarul Rafo – Carom ar putea fi si el retrimis procurorilor

In dosarele in care sint inculpati Ovidiu Tender si Marian Iancu s-a cerut retrimiterea catre procurori pentru refacerea urmarii penale. Tribunalul Bucuresti se va pronunta peste o saptamina. Miercuri, avocatii au solicitat returnarea dosarului lui Marian Oprisan, invocind exceptii similare celor din cazul „ Loteria”, deja retrimis procurorilor pentru refacerea urmaririi penale.

Dosarele Tender, Iancu si Oprisan ar putea avea aceeasi soarta cu Zambaccian, Loteria sau Rompetrol.

Tribunalul Bucuresti a aminat cu o saptamina pronuntarea pe restituirea catre procurori a dosarului in care Ovidiu Tender si Marian
Iancu sunt acuzati de spalare de bani, inselaciune si constituire de grup infractional organziat. Avocatii celor doi au cerut restiruirea cauzei la Parchet si anularea ordonantelor procurorilor prin care s-a pus sechestru pe o parte din bunurile acestora.

Una dintre exceptiile invocate de avocati se refera la faptul ca procurorii ar fi aplicat retroactiv legea penala in cazul infractiunii de constituire de grup infractional organizat, in sensul ca in momentul savirsirii faptei legea nu era in vigoare. Alte exceptii vizeaza disjungerea dosarelor si lipsa descrierii detaliate a faptelor retinute in sarcina lui Ovidiu Tender.

Avocatii au cerut ca in cazul retrimiterii dosarului, procurorii sa fie obligati sa refaca intreaga urmarire penala.

Miercuri, in dosarul presedintelui CJ Vrancea, Marian Oprisan, s-a cerut retrunarea catre procurori dintr-un motiv similar, mai precis folosirea unei legi penale care nu era in vigoare la data comiterii faptelor.

In plus, avocatii lui Oprisan au mai invocat faptul ca prejudiciul nu ar depasi un milion de euro, motiv pentru care „ DNA ar fi incompetent in efectuarea actelor de urmarire penala”. Aceeasi exceptie a fost ridicata si in dosarul „Loteria”, unde inculpat este fostul vicepremier George Copos., dosar pentru care s-a dispus retrimiterea catre procurori.

HotNews.ro

Comentarii

  1. praf in ochi. chiar am fost anchetat de dna dar nu au reusit nimic

  2. revin, in ce priveste raf. darmanesti

Adauga un comentariu

*