Curtea de Apel a hotarat acordarea salariului de 880 lei pentru profesori

Curtea de Apel a decis vineri sa dea castig de cauza Federatiei Educatiei Nationale (FEN) in procesul privind salariul minim de 880 de lei pentru profesori, informeaza NewsIn.

FEN a dat Guvernul in judecata, cerand majorarea salariului de baza al profesorilor la 880 de lei, conform conform art. 40 din Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010.

„Toti profesorii, membri ai FEN, au dreptul sa primeasca de la 1 ianuarie 2007 si pana in prezent diferenta de bani pana la 880 de lei”, a precizat Catalin Croitoru, presedintele Fderatiei. Ministerul va trebui sa acorde acest salariu tinand cont de cele trei majorari salariale din 2007: 5% de la 1 ianuarie, 2% de 1 aprilie si 15% de la 1 octombrie.

Potrivit NewsIn, Ministerul Educatiei va face recurs la decizia Curtii de Apel.

Croitoru declarase recent ca, in cazul unei decizii favorabile a instantei, Ministerul Educatiei va fi obligat sa inceapa negocierile pentru a stabili salariul minim de baza in invatamant care nu poate fi mai mic decat cel stabilit la nivel national, de 440 lei, respectiv 880 lei pentru cei cu studii superioare.

Coform grilelor de salarizare elaborate de Guvern si aplicate in prezent, salariul de baza brut lunar pentru personalul didactic cu studii superioare debutant este de 761 lei.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*