Tăriceanu: Nu se pot organiza secţii unice pentru alegeri şi referendum

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a susţinut, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că nu pot fi organizate secţii unice pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendumul pentru introducerea votului uninominal.

Şeful Executivului i-a informat miercuri pe colegii săi de Cabinet, la începutul şedinţei de Guvern, că a transmis un răspuns scris preşedintelui Traian Băsescu la scrisoarea legată de organizarea referendumului.

‘Am răspuns preÅŸedintelui că facem tot posibilul să reducem costurile ÅŸi să asigurăm condiÅ£ii optime de desfăşurare a referendumului. ÃŽnsă nu pot să dau curs cererii aÅŸa cum a fost formulată de preÅŸedinte. Nu putem să încălcăm legea ÅŸi nu se pot organiza secÅ£ii unice pentru cele două alegeri’, a declarat primul-ministru Tăriceanu.

Premierul a adăugat că i-a scris şefului statului că Guvernul va face tot ceea ce este posibil în aşa fel încât organizarea referendumului să fie făcută cu costuri cât mai reduse.

Åžeful Executivului a subliniat că preÅŸedintele Traian Băsescu cunoÅŸtea bine legea referendumului atunci când s-a decis să îl organizeze ÅŸi cunoÅŸtea că acesta presupune costuri suplimentare. El a adăugat că organizarea referendumului este atributul ÅŸi prerogativa preÅŸedintelui. ‘Bănuiesc că preÅŸedintele a cântărit bine momentul în care doreÅŸte să-l organizeze’, a explicat Călin Popescu-Tăriceanu. ROMPRES

Adauga un comentariu

*