40.000 de ani închisoare în procesul privind atentatele de la Madrid

JustiÅ£ia spaniolă i-a condamnat miercuri la pedepse de aproape 40.000 de ani de închisoare pe trei dintre cei opt principali acuzaÅ£i în procesul privind atentatele din 11 martie 2004 de la Madrid, soldat cu 191 de morÅ£i ÅŸi 1.841 de răniÅ£i, achitându-l însă pe unul din cei trei presupuÅŸi organizatori, numit ”Mohamed Egipteanul”.

Cei trei acuzaţi au fost recunoscuţi vinovaţi de asasinate şi tentative de asasinate teroriste şi pedepsele lor vor fi, practic, limitate la 40 de ani de închisoare fiecare.

Este vorba de marocanii Jamal Zougam (acuzat că ar fi unul dintre cei care au plasat bombele) şi Othman el-Gnaoui, dar şi de spaniolul Jose Emilio Suarez Trashorras.

Tribunalul a provocat însă surpriză achitându-l pe egipteanul Rabei Osman Sayed Ahmed, zis ”Mohamed Egipteanul”, care era prezentat de către acuzare drept unul din cei trei organizatori ai atentatelor.

Ceilalţi doi acuzaţi, care erau consideraţi drept organizatori ai acestei acţiuni, marocanii Yussef Belhadj şi Hassan al-Haski, au fost condamnaţi la pedepse sub 20 de ani fiecare pentru apartenenţă la un grup terorist.

În total, şapte din cei 28 de acuzaţi în dosarul atentatelor au fost achitaţi.

Adauga un comentariu

*