Sighişoara, în carantină pentru rabie

Primăria Sighişoara a anunţat, marţi, că municipiul Sighişoara şi zona acestuia sunt în carantină de gradul III, după ce într-o gospodărie au fost depistate două animale bolnave, un câine şi o pisică, transmite corespondentul ROMPRES.

‘Ca urmare a apariÅ£iei a unui caz de turbare la un câine ÅŸi o pisică în municipiul SighiÅŸoara, s-a instituit zonă epizootică de turbare ÅŸi carantină de gradul III, pe toată raza municipiului ÅŸi pe o rază de 30 de kilometri în jurul focarului, cuprinzând comunele AlbeÅŸti, Apold, DaneÅŸ, NadeÅŸ ÅŸi Vânători, cu localităţile aparÅ£inătoare’, a precizat purtătorul de cuvânt a primăriei, Mihaela Turk.

Potrivit acesteia, s-a trecut la vaccinarea antirabică de urgenţă a câinilor şi pisicilor din focar şi din zona epizootică, animalele bolnave urmează a fi eutanasiate, iar cele suspectate că ar fi bolnave vor fi ţinute sub supraveghere timp de zece zile.

‘AsociaÅ£ia Vânătorilor ÅŸi Pescarilor SighiÅŸoara va organiza acÅ£iuni de depistare ÅŸi ucidere a carnivorelor sălbatice suspecte de turbare, iar Primăria SighiÅŸoara va intensifica acÅ£iunea de supraveghere ÅŸi prindere a câinilor fără stăpân’, a precizat Turk.

Primăria municipiului Sighişoara, primăriile comunelor din zona de carantină şi medicii veterinari au luat măsuri de atenţionare a populaţiei privind pericolul acestei boli şi măsurile impuse pentru stingerea focarului epizootic. ROMPRES

Adauga un comentariu

*