Muzeul de Istorie, iluminat in roz

Luni, 1 octombrie 2007, Ziua Mondiala de Luptă împotriva Cancerului la Sân, la ora 19.00, a avut loc Iluminarea în Roz a Complexului Muzeal “Iulian Antonescu” Bacău.

Acţiunea a fost organizată de Fundaţia pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură “Renaşterea”, în parteneriat cu Asociaţia “Sofi Roz”, cu scopul de conştientizare cu privire la pericolul apariţiei acestei boli în rândul populaţiei feminine şi de promovare a educaţiei în cazul acestei maladii, pentru o mai bună informare, prevenire, tratare şi îngrijire a tumorilor mamare.

În semn de solidaritate dar şi pentru promovarea unei atitudini preventive în rândul băcăuanilor, evenimentul reuneşte reprezentanţi ai autorităţilor locale, organizaţii neguvernamentale, oameni de afaceri, alte personalităţi ale oraşului.

La nivel mondial există Initiaţiva de Iluminare în Roz a celor mai reprezentative clădiri şi monumente din lume în data de 1 octombrie, ora 19.00 a fiecărui an, ca simbol al luptei împotriva cancerului de sân.

Municipiul Bacău va fi inclus al treilea an consecutiv pe lista celor 40 de tari din lume care produc acest eveniment, după ce în anul 2005 a fost iluminată în roz clădirea Instituţiei Prefectului, iar în anul 2006 – Teatrul Municipal Bacovia.

Comentarii

  1. „Municipiul Bacău va fi inclus al treilea an consecutiv pe lista celor 40 de tari din lume care produc acest eveniment”

    Bacaul inclus pe lista tarilor…bravo mai

Adauga un comentariu

*