Placinta, Petru

Placinta a demisionat. Pripit, intai verbal, apoi in scris, pe o foaie alba aparuta de-aiurea dintr-un calculator. Gest nefiresc lui Petru Placinta, politicianul, omul de afaceri, omul de administratie. Zice ca e prins intr-un proiect de afaceri care nu-i mai permite functia de ales local. Suspecta e tocmai completarea pe care a considerat sa o faca: motivele demisiei ar fi „mai putin de ordin politic”.

Mai sa fie! Culmea, nu de multa vreme, ziare patronate de oameni de afaceri liberali supusi edilului sef il atacau cu virulenta pe consilierul Placinta pe motiv de unele incompatibilitati. Or fi fost.

„Surse” liberale, ca tot e la moda termenul cu pricina, sustin ca de fapt pretinsul lider liberal de la Bacau a simtit in ceafa amenintarea unui contracandidat. Cica la o posibila sefie la PNL, la o candidatura pentru viitoarele alegeri locale. Placinta ar fi fost acela. Asa ca i s-a pregatit executarea. Clasic, in absenta celui care cere executarea.

Marturiseste misterios regretul ca nu a reusit sa stabilizeze situatia de la CET. El, presedintele Consiliului de administratie CET! La ce facea oare referire managerul unor firme cu profit de miliarde? Ce n-a putut stabiliza, lacomia firmelor capusa agreate de cumnatul lui Stavarache care au supt ultima picatura de „sange” financiar al producatorului falimentar de agent termic? Probabil. Numai ca Placinta nu recunoaste acest lucru. Deocamdata sau… niciodata.

Oricum am privi-o, demisia lui Placinta e una extrem de supecta si susceptibila, mai ales in contextul in care este recunoscut ca un tip cerebral, care isi calculeaza atent mutarile.

Consiliul Local a pierdut o piesa importanta. Cumva, se poate afirma ca bacauanii au pierdut un reprezentant cu prestanta (cel putin de imagine).

Un bacauan (cel putin) pare a fi castigat prin anihilarea adversarului. Sa fi fost atat de slab politicianul Petru Placinta?

Dorian POCOVNICU

Adauga un comentariu

*