Placinta a demisionat. Oare de ce?

Consilierul local liberal Petru Placinta si-a anuntat demisia din Consiliul Local. O demisie neasteptata (sau asteptata, de o anumita aripa a PNL?!), care a surprins pe majoritatea celor prezenti la sedinta CL. Politicianul motiveaza ca nu mai are timp pentru treburi administrative, fiind implicat intr-un proiect al firmelor sale (unele cu prezenta semnificativa la licitatiile de la Primarie).

Renumele, stilul si atitudinea lui Placinta l-ar fi obligat pe acesta, in mod normal, la o explicatie pentru bacauani, cei in fata carora a pozat permanent ca un personaj integru. A preferat o demisie aproape de usa din dos ce lasa loc de suspiciuni (sa fie de vina niscaiva acuze de incopatibilitate vehiculate prin presa locala?!). Suspiciuni si semne de intrebare. Cam multe!

Placinta a preferat o demisie pe usa din dos, lasand loc la multe suspiciuni

Placinta a preferat o demisie pe usa din dos, lasand loc la multe suspiciuni

Ultima sedinta ordinara a Consiliului Local Bacau a debutat intr-un ritm cat se poate de spectaculos. Unul dintre cei mai respectati politicieni ai actualului consiliu, liberalul Petru Placinta, si-a prezentat verbal demisia. Motivele invocate de domnia sa sunt de ordin profesional si mai putin politic.

“Firma pe care o conduc este implicata in realizarea unui mare proiect la Piatra Neamt, iar aceasta activitate imi ocupa marea majoritatea a timpului. Ca sa nu mai vorbesc ca la varsta mea, o naveta de 120 de kilometri, zilnic, este prea mult. Plec din acest consiliu cu un mare regret si anume, ca nu am reusit sa stabilizez situatia de la CET, principalul nostru furnizor de agent termic, de a carui activitate depind, inca, foarte multi bacauani”, a precizat, vadit incurcat, Placinta.

Demisia liberalului i-a luat prin surprindere pe majoritatea consilierilor locali. Cei mai multi, in special cei din opozitie, au apreciat ca actualul consiliu este mult mai sarac prin plecarea lui Petru Placinta, altii, si aici vorbim de colegii de partid au lasat sa se inteleaga ca stiau de ceva vreme de intentiile omului de afaceri. Pozitia independentului Laurian Lucas a fost extrem de transanta. “ Nu cunosc dedesubturile acestei demisii, dar pot sa va spun ca este o mare pierdere pentru consiliul local. Si veti vedea ca timpul imi va da, din nou, dreptate”, a afirmat Lucas.

Alba neagra cu demisia

Pata de culoare a acestui moment a constituit-o reactia lui Constantin Isofache, juristul CL Bacau, care a cerut imperative ca Placinta sa-si prezinte demisia in scris. A urmat contra neasteptata a secretarului Ovidiu Popovici, care i-a bagat practic pumnul in gura subalternului, solicitand consilierilor sa voteze faptul ca au luat act de demisia verbala a lui Petru Placinta. Lezat in amorul propriu, Isofache a parasit sala de sedinte, aruncand peste umar: “Ma duc sa aduc demisia lui Placinta”. Cum era si firesc, masina de vot a functionat ireprosabil si amendamentul ce viza demisia verbala a consilierului Petru Placinta a trecut fara probleme, cu 14 voturi pentru.

Dupa aproximativ o jumatate de ora, Isofache a fluturat in fata auditoriului demisia consilierului liberal, depunand-o la presedintele de sedinta! Ce a urmat este lesne de inteles. Un adevarat circ in care consilierii prezenti au fost din nou pusi sa voteze ca au luat act de acest gest al colegului lor, dar de aceasta data exprimat in scris. Replica pe care a oferit-o secretarul Popovici, ne scuteste de comentarii: “am dorit sa nu stric momentul…”.

O demisie cu multe semne de intrebare

Gestul intempestiv al consilierului liberal Petru Placinta naste vii controverse. Proiectul de care face referire Placinta in alocutiunea sa este vechi de peste un an de zile, iar firma pe care o pastoreste are destui specialisti capabili sa coordoneze un astfel de proiect, mai ales ca in componenta staff-ului tehnic se regasesc atat fiul cat si ginerele acestuia.

O posibila cauza ar putea-o constitui atacurile lansate cu ceva timp in urma de doua ziare locale controlate de liberali, care au dezvaluit o anume stare de incompatibilitate intre functia functia de consilier local si cea de om de afaceri. Miezul acestui scandal ar unele contracte cu Primaria sau anumite regii din subordinea Consiliului Local castigate de firmele lui Placinta in dauna altor societati liberale.

Nu este exclus ca in spatele acestei demisii sa stea Romeo Stavarache, presedintele PNL Bacau, panicat de sustinerea de care se bucura Placinta in randul liberalilor.

Comentarii

  1. RAMANE CUM AM ZIS CU NUMERE IN URMA CA SE SCUTURA POMUL

  2. PETRU PLACINTAERA O PIESA CARE TREBUIA INLATURATADE PE TABLA DE SAH.NUMAI CA PRIMARIOTUL O SA PLECE SI EL DE DATA ASTA.

  3. STAVARACHE SA -TI ADUCI AMINTE CE I-AI STRIGAT SECHELARIULUI.

  4. placinta fara caracter. stavarache e mai tare ca el.

  5. Pai simplu…omu fuge dupa ce-l doare…BANIIIIII!

  6. DE PROST….A DAT DOVADA DE…POATE CA,EL URMAREA ALTCEVA?…OARE CE?…

Adauga un comentariu

*