Marea Britanie trece la prezentarea unor imagini dure pe pachetele de ţigări

Autorităţile britanice au luat decizia prezentării pe pachetele de ţigări, alături de avertismentele privitoare la sănătate tipărite în mod curent, a unor imagini dure cu privire la efectele fumatului, într-o încercare de a-i şoca pe fumători şi a-i determina să renunţe la acest viciu, a anunţat miercuri un oficial de la Londra, informează Reuters recepţionată de Rompres.

Aceste imagini, cum ar fi cea a unui plămân atacat de cancer, sunt menite să ilustreze în cel mai dur mod cu putinţă efectele nocive ale fumatului asupra sănătăţii iar prezenţa lor pe pachetele de ţigări va deveni obligatorie de la sfârşitul anului viitor.

În acest scop au fost alese 15 fotografii foarte sugestive după o consultare cu publicul şi un vot, proces similar celui deja aplicat în Canada unde se constată deja o creştere a conştientizării riscurilor asociate fumatului.

Ministrul britanic al sănătăţii, Alan Johnson, a comentat că aceste fotografii sunt ”foarte explicite”.

”Transmitem mesajul că fumatul ucide ÅŸi o facem prin a prezenta cât mai explicit efectele acestuia asupra plămânilor”, a declarat el pentru Sky News.

Conform profesorului Stephen West, specialist oncolog, între 5.000 ÅŸi 10.000 de fumători s-ar putea lăsa de fumat anual în urma unei astfel de campanii agresive. ”Iar asta ar însemna între 2.500 ÅŸi 5.000 de vieÅ£i salvate anual”, a mai adăugat el pentru BBC Radio.

Această decizie este luată după ce la 1 iulie în Anglia a fost interzis complet fumatul în locurile publice închise şi de asemenea se mai are în vedere creşterea vâstei minime pentru cumpărarea de ţigări de la 16 la 18 ani.ROMPRES/

Adauga un comentariu

*