Europa la pedale in 40 de zile

Dupa un drum de aproximativ 4.300 de kilometri, cei patru ciclisti bacauani care au plecat la “Drum spre Europa” au ajuns acasa. Desi nu au reusit sa cucereasca Mont Blanc-ul, cei patru temerari sunt fericiti ca s-au reintors cu bine dupa 40 de zile de “pedalat”.

Obiectiv indeplinit

Cicloturistii bacauani au declarat la unison ca expeditia “Drum spre Europa” a fost o reusita deplina, atat din punct de vedere al performantei sportive , dar mai ales a propagandei care a fost facuta judetului nostru. Vizibil marcati de efortul depus, Daniel Zanescu, Dan Girleanu, Sebastian Sascau si Costica Silav, toti membrii ai clubului de ecologie si turism “Veniti cu noi”, au descins in fata Palatului Administrativ miercuri, in jurul orelor 15,00.

Asteptati de rude si prieteni si mai putin de autoritati, cei patru temerari bacauani s-au declarat mandri de isprava lor. Conducatorul expeditiei, Daniel Zanescu a spus ca dupa ce a strabatut mii de kilometri singurul “inamic”al lor a fost dorul de casa, mai ales ca unul din membrii acestei expeditii, Costica Silav a plecat la drum la doar o saptamana dupa ce si-a pus pirostriile. “Ce pot sa va spun acum la cald?

Sunt multe amintiri, pe care le vom supune atentiei publicului in cadrul unui filmulet pe care l-am realizat in aceasta expeditie. In primul rand, sunt bucuros ca ne-am intors sanatosi si ca i-am regasit pe toti cei dragi. Cred ca ne-am indeplinit cu brio misiunea de reprezentati ai judetului Bacau, fiind primiti de o gramada de oficialitati ai oraselor pe care le-am strabatut. Am parcurs mii de kilometri, am cunoscut oameni deosebiti si am vazut locuri frumoase, dar nicaieri nu este ca acasa.

Aici am crescut, aici am invatat sa pedalez, aici e viata noastra. Vreau sa multumesc intr-un mod deosebit celor din conducerea Consiliului Judetean si in special presedintelui Dragos Benea si consilierilor judeteni, fara de care nu am fi dus la bun sfarsit acest vis al nostru”, ne-a marturisit Daniel Zanescu.

Peisaje la fel de frumoase, sosele mai bune

Membrii acestei expeditii s-au declarat incantati de experientele traite de-a lungul celor 4.300 de kilometrii. “Am vazut lucruri extraordinare, pe frig de -10 grade si pe canicula de 40 de grade. Am fost foarte bine primiti peste tot, cu toata consideratia si respectul pe care le pot genera civilizatia si educatia.

La inceput am avut ceva temeri din cauza comportamentului pe care l-au avut inaintea acestei expeditii unii dintre compatriotii nostri, dar pana la urma totul a fost bine”, ne-a spus Dan Garleanu. La randul lui Sebastian Sascau a comparat peisajele din Romania cu cele intalnite pe traseu.

“Pot sa afirm fara nicio retinere ca Romania are peisaje perfect comparabile cu ale Austriei, Frantei, Italiei sau Elvetiei. Doar ca muntii nu sunt atat de inalti, iar soselele sunt cu mult mai bune”, sustine Sascau. la acest capitol proaspatul casatorit, Costica Silav este de parere ceea ce a vazut are o stralucire aparte.

“Strainii stiu foarte bine sa-si scoata in evidenta frumusetile naturale: “Avem si noi locuri frumoase, dar cu certitudine si Europa le are pe ale ei, mai ales ca europenii stiu foarte bine sa-si prezinte ‘marfa’. Peste tot este o curatenie desavarsita, pe cand la noi…”, a declarat Silav.

Repetenti la civilizatia in trafic

Poate cel mai trist capitol al acestei expeditii la constituit civilizatia din trafic. “Conduita unor soferi fata de noi ne-a lasat un gust amar.

Tin la tara mea si ma consider cel putin un bun roman, dar cu tristete va spun ca cele mai multe probleme in trafic le-am avut in Romania si acest lucru ne-a mahnit mai tare decat neescaladarea Mont Blanc-ului.

In strainatate, exista o atitudine mai de bun simt, de protejare a ciclistilor, de atentie fata de viata si integritatea lor sau de pasiunea sportiva pe care o au”, ne-a marturisit Dan Garleanu. In final, Sebastian Sascau a mai precizat ca in spera din tot sufletul ca acest exemplu a lor va fi urmat si de alti bacauni.

“Sper ca actiunea noastra sa fie un exemplu bun pentru unii, un indemn serios pentru aceasta activitatea frumoasa, educativa si mai ales sanatoasa”, a mai spus Sascau.

Cristinel AIOANEI

Comentarii

  1. Bravo lor,un gest de apreciat…dar am o intrebare pentru eroi acestei aventuri…..De ce dracu va-ti mai intors?…nu stiti viata din Romania?…

  2. Salut,
    As vrea sa merg la locurile sfinte din toate religiile lumii, pe caile strabatute de pornitorii lor. Stiti persoane interesate?

    Cum sa ma antrenez?

    Sa plec mai bine cu motocicleta? Stiti persoane interesate?

Adauga un comentariu

*