Baza 95 Aeriana Bacau zboara in Norvegia

La exercitiul multinational din Norvegia, la care participa 12 state membre NATO, vor fi prezenti si 37 de piloti, ofiteri si tehnicieni ai Bazei Aeriene 95 din Bacau.

Intre 28 august si 15 septembrie 2007, in Oerland Mas, din Norvegia, are loc exercitiul aerian multinational Bold Avenger 2007. La acest exercitiu, cu munitie de razboi, vor fi prezenti si 37 de piloti si tehnicieni bacauani, impreuna cu sase rezerve de la alte baze aeriene din tara, care se vor alatura celor peste 1.300 de militari reprezentand 12 state membre NATO.

Trei aparate MIG 21 Lancer si 37 de piloti si ofiteri au plecat spre Norvegia. Este un zbor lung, de 4.000 km, care va avea trei escale, in Polonia, Danemarca si Norvegia. Exercitiul aerian NATO se desfasoara in fiecare an, pilotii bacauani participand pentru prima data la un asemenea exercitiu.

„Bacaul participa pentru prima data la o asemenea actiune, de mare amploare si importanta atat pentru unitatea noastra, cat si pentru tara”, a spus comandorul Flotilei Aeriene, gen. Virgil Ristea. Echipa tehnica, ce va fi condusa de comandorul Florin Maniga, este compusa din 11 piloti, 26 de tehnicieni si 6 angajati din cadrul personalului administrativ.

Sa mai spunem ca Baza Aeriana 95 Bacau se bucura de cele mai bune aprecieri pe plan international, fiind considerata drept una dintre cele mai pregatite forte NATO.

Adrian GHIOANE

Comentarii

  1. Atentie mare bravi soldati….Legati bine rezervoarele…

Adauga un comentariu

*