Cosmar pentru soferi pe Bulevardul Republicii

Incercati sa circulati, la primele ore ale diminetii, pe Bulevardul Republicii, imediat ce treceti pe sub podul de fier. Traficul este blocat in foarte multe puncte de autovehiculele care doresc sa vireze la stanga. O simpla implicare a serviciului de resort al Primariei ar simplifica lucrurile.

Sa circuli dimineata pe Bulevardul Republicii este un adevarat cosmar

Sa circuli dimineata pe Bulevardul Republicii este un adevarat cosmar

Sa circuli dimineata pe Bulevardul Republicii, inspre CCB, este un adevarat cosmar. Foarte multe societati care isi au sediul pe acest Bulevard, pe partea stanga cum te indrepti spre iesirea din oras, inspre comuna Nicolae Balcescu, au solicitat si au obtinut, in detrimenttul participantilor la trafic, aprobarea sa vireze la stanga pentru a putea patrunde in sediul societatii.

Ei bine, acest lucru s-a dovedit a fi extrem de pagubitor pentru ceilalti conducatori auto care se vad blocati in traficul extrem de aglomerat la primele ore ale zilei si apoi in jurul orelor 15 – 16, din cauza autovehiculelor ale caror conducatori autocare intentioneaza sa vireze la stanga dar n-o pot face. Din dreapta, pe banda a doua vin masini, in fata esti blocat si stai minute intregi sa se indure vreun conducator auto sa te lase sa treci.

trafic bacauSi acest cosmar al soferilor incepe de la depozitul en gros „SC Hope Exim Srl”, unde „speri” intr-una dar speri degeaba sa-ti continui drumul!

O alta oprire poate fi, daca ai „noroc”, in dreptul statiei PETROM, pentru ca, asa dupa cum arata marcajul stradal, ti se permite sa virezi la stanga pentru a alimenta. Este adevarat, nu te obliga nimeni sa alimentezi de la LUK OIL, care este pe partea ta de mers, si nu la PETROM, dar nici sa blochezi circulatia, sa te expui accidentelor, pentru ca mai marii Primariei n-au gasit o solutie care sa evite aceasta strangulare a traficului, mai ales in orele de varf.

trafica-bacau_000.jpgDar nu numai PETROM este singura societate care se bucura de avantajele acestei semnalizari rutiere anapoda. Aproape toate societatile de pe partea stanga a Bulevardului si-au permis acest lux.

Poti sa virezi la stnga la Robinete Industriale, aici este oi scuza, noroc de traficul mai rar inspre aceasta unitate, apoi, daca ai sansa sa fii blocat de un autobuz care a ajuns la capatul liniei, izbesti cu naduf in volan si…astepti, astepti…Solutia ar fi una singura, sa se interzica virajul spre stanga pe tot traseul. Cum? Prin instalarea de piloni care sa nu mai permita virajul la stanga. Ce vor face in a ceasta situatie conducatorii auto? Aici trebuie neaparat sa se faca simtita interventia Primariei. Sa se amenajeze un sens giratoriu undeva, inspre iesirea din oras, fie in locul unde intorc autobuzele STP, fie la CCB.

Nu-i mai putin adevarat, pentru ca tot am amintit de autobuze, ca si aici este o problema, iar de suferit sufera si aceasta societate prin perturbarea orarului. Dar, deocamdata, nu se simte niciun suflu. A existat doar o propunere candva, intr-o sedinta de Consiliu Judetean, dar a ramas in acelasi stadiu, de propunere.

O singura mostra de bun simt in toata aceasta tevatura. Cei de la LUK OIL, desi au statia pe aceeasi parte cu PETROM, nu au solicitat virajul la stanga. N-au facut-o ei, dar o fac destui soferi inconstienti care calca banda continua. Politie?…Apropo de acest „organ”, poate si o consultare a acestei institutii ar fi fost necesara, asa, pentru fluidizarea traficului…

Vinovatii fara vina!

Cine este de vina pentru ceea ce se intampla cu circulatia din municipiul Bacau, in specuial pentru acverasta parte de oias? In primul rand Primaria, pentru ca a ignorat Politia si a aprobat un astferl de marcaj stradal. In al doilewa rnd Biroul Politiei Rurtriere care nu se sinchiseste de faptul ca traficul este perturbat la aceste ore. Este o evidenta lipsa de colaborare intre cele doua institutii si s-a dovedit inca o data ca acestea actioneaza fiecare cum il taie capul.
Nicolae TURCU

Comentarii

  1. ION PADURE-ARUNCATOR DE CIOCAN a zis:

    e nasol ca toti conducatoriiAUTO CAUTA CALEA CEA MAI SCURTA DE INTRAT IN BACAU DESI AU VARIANTA INAINTE DE POD LA STANGA SOS. ONESTI,CARTIERUL CFR,INAINTE PE CENTRU SI LA DREAPTA VARIANTA POMPIERI.PORTIUNEA DE ORAS-CENTRU E MAI GREU
    PENTRU CA AICI SUNT MULT PREA MULTE SEMAFOARE.
    PRIMARIA TREBUIA SA SE GANDEASCA LA TRECERI PIETONALE SUBTERANE.ALTA VARIANTA NU AVEA.

Adauga un comentariu

*