Oferta verii in Bacau – Parcuri mizere, fara umbra si apa

Divertis Parc, cunoscut si sub numele de „parculetul copiilor”, se afla de mult timp intr-o stare deplorabila. Spatiile verzi sunt aproape imposibil de gasit, iar tot ce se poate vedea sunt gunoaiele, bancile extrem de deteriorate care sunt amplasate in cele mai insorite zone, iar in loc de gazon se poate gasi pietris pe care cu usurinta se poate accidenta un copil.

Singurele persoane care frecventeaza „parcul” sunt batranii care cauta un loc de odihna, cativa bunici care isi aduc nepotii dimineata pentru o scurta plimbare si foarte rar un parinte care insa nu se risca sa-si lase copilul in spatiul de joaca unde majoritatea leaganelor si toboganelor sunt deteriorate.

O alta problema majora este lipsa apei, cele cateva cismele aflate in parc sunt acoperite cu pietre, semn vizibil ca nu au mai fost folosite de foarte mult timp. Lipsa curateniei si a apei se gaseste si in Parcul Cancicov, unde de asemenea este amplasat un loc de joaca pentru copii. Spre deosebire de Divertis Parc, pe aici mai trec din cand in cand cei de la spatii verzi si strang gunoaiele. ~nsa apa potabila din locurile publice este la fel de cronica.

Despre asa-zisele locuri de joaca din cartiere ce sa mai spunem? Acestea sunt de cele mai multe ori maidane in toata regula, „chelite” de iarba, cu scranciobe si tobogane rupte, un adevarat pericol pentru copii, si pline de gunoaie neridicate cu saptamanile. ~n schimb, onor Primaria a plantat cteva banci „inflorite” in buricul targului, pe strada Mihai Viteazul, ca sa ia ochii bacauanilor. Nu conteaza ca respectivele banci sunt expuse direct Soarelui de la ora 11 si pana seara. Conteaza aparenta de gospodari pe care incearca sa o salveze sefii actualei administratii.

M. MOCANASU

Adauga un comentariu

*