Coliziune a două elicoptere de televiziune în Phoenix: patru morţi

Patru persoane, doi piloţi şi doi reporteri de imagine şi-au pierdut viaţa vineri, când cele două elicoptere la bordul cărora se aflau, deţinute de două posturi de televiziune locale, au intrat în coliziune în centrul oraşului Phoenix, au anunţat televiziunile şi poliţia, transmite AFP.

Coliziunea s-a produs în timp ce cele două aparate transmiteau o urmărire a poliţiei, potrivit posturilor de televiziune KNXV sau Channel 15, din reţeaua ABC şi KTVK sau Channel 3, o televiziune locală independentă. Incidentul a fost filmat dintr-un al treilea elicopter.

„Dumnezeule! Dumnezeule! Trei ÅŸi 15 s-au ciocnit în aer”, a strigat ocupantul celui de al treilea aparat, operat de antena locală a reÅ£elei Fox. Imaginile arată prăbuÅŸirea celor două elicoptere în flăcări, care au căzut la marginea unui parc din Phoenix.

Potrivit imaginilor, câteva minute mai târziu pompierii şi poliţiştii au înconjurat locul accidentului, în timp ce un fum dens ieşea din elicopetere.

Channel 15 a anunţat că la bordul aparatului său se aflau pilotul Craig Smith şi operatorul Rick Krolak. La rândul său, Channel 3 a afirmat că pilotul Scott Bowerbank şi jurnalistul Jim Cox au încetat din viaţă.

„Nu există supravieÅ£uitori”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliÅ£iei din Phoenix Joel Tranter într-o conferinţă de presă susÅ£inută nu departe de locul prăbuÅŸirii elicopterului. El nu a vorbit despre eventuale victime la sol.

Potrivit Channel 15, cele două elicoptere s-au prăbuşit la 200 de metri distanţă unul de celălalt, într-un parc din centrul Phoenixului, oraş cu 1,5 milioane de locuitori, al doilea ca densitate a populaţiei din Statele Unite.

La cele două posturi de televiziune care au acoperit în direct vineri după-amiază incidentul mai mulţi jurnalişti nu au putut să îşi reţină lacrimile.

Anchetatorii de la Biroul American pentru Securitatea Transporturilor (NTSB) urmau să ajungă la locul dramei pentru a stabili cauzele accidentului. „Va dura zile, săptămâni, luni înainte de a afla rezultatele anchetei”, consideră Tranter.

Adauga un comentariu

*