Sistemul imunitar de rezervă – o nouă speranţă pentru bolnavii de cancer ÅŸi SIDA

O companie anglo-americană susţine că a dezvoltat o nouă tehnică, prin intermediul căreia poate crea o copie de rezerva a sistemului imunitar al unei persoane, aceasta urmând să fie folosită în cazul în care sistemul de protecţie al organismului este distrus de HIV sau de terapiile pentru cancer, relatează agenţia de presă ANI.

Lifeforce, o firmă cu sediul în Newport, Marea Britanie, a primit permisiunea din partea US Food and Drug Administration (FDA) să înceapă colectarea a 480 ml de mostre de sânge de la indivizi sănătoşi. Apoi, cu ajutorul tehnicii dezvoltate, celulele albe (leucocite) sunt extrase din sânge şi depozitate, în vederea folosirii lor împotriva unor posibile boli.

Prin colectarea celulelor, compania precizează că „o întreagă armată” de leucocite poate fi crescută în laborator şi apoi introdusă în organismul pacientului.

Pentru cei care vor să aibă un sistem imunitar „de rezervă”, compania pune la dispoziţie un pachet întreg, care presupune plătirea a 800 de dolari pentru colectarea mostrei şi, apoi, a câte 25 de dolari pe lună pentru păstrarea celulelor la minus 196 de grade.

În prezent, există procedee asemănătoare care se aplică pacienţilor bolnavi de cancer, supuşi chimioterapiei sau radioterapiei – tratamente care pot distruge celulele sistemului imunitar. Există însă riscul ca acestea să nu dea rezultate, întrucât celulele recoltate anterior au fost deteriorate de cancer.

„Noi le putem trimite pacienţilor celule sănătoase, prelevate în urmă cu mulţi ani”, a declarat un reprezentant al Lifeforce.

În cazul HIV, care distruge în mod progresiv celulele, procesul ar putea fi repetat o dată pe an, prin multiplicarea şi redepozitarea celulelor produse în laborator.
/Rompres/

Adauga un comentariu

*