Caracal de pe Bistrita

Marea realizare a administratiei Stavarache (si pana acum singura palpabila) este aproape gata. Strada Mihai Viteazu a fost supralargita, s-au pus pavele, se circula ceva mai bine pe o distanta de dou-trei sute de metri.

Nu-i suficient, dar este bine, chiar foarte bine. Ma rog, ar fi trebuit sa fie de 20 de ori mai multe asemenea lucrari si poate-poate s-ar fi imbunatatit putintel traficul in acest superaglomerat targ al Bacaului.

Dar asa cum ne-a obisnuit intaiul gospodar al urbei, trebuia sa fie si o traznaie cat lumea pe langa firimitura de bine realizata cu un hei-rup cosomolist. Noii stalpi de iluminat public plantati pe strada Mihai Viteazu nu numai ca arata ca dracu’, n-au niciun fason, dar sunt, conform logicii si bunului simt, complet inutili.

De ce? Pentru ca pe aceasta strada sunt stalpi de iluminat public, mai mici si mai frumosi! Poate ca nu dadeau suficienta lumina pentru carosabil, insa se puteau schimba doar corpurile de iluminat, cu unele mai puternice, care sa asigure siguranta si confort. Nu-s un capat de tara cei 15-20 de stalpi, vor zice unii.

N-or fi, insa pare cel putin ridicola alaturarea a doua randuri de sisteme de iluminat public.

Incet-incet, Bacaul nu numai ca devine o groapa neatractiva nici macar pentru locuitorii sai, insa are toate sansele sa detroneze de pe podiumul recordurilor stupide pe campionul de pana acum, orasul Caracal. Ce mai urmeaza? Sa se sape un pasaj cu o singura intrare? Sa se deschida un spital fara medici? Sa se construiasca un stadion fara tribune? Orice este posibil! Nelu BROSTEANU

Adauga un comentariu

*